Η ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ που μαγνητίζει!

0
446

Είναι απλή, αθόρυβη, γοητευτική και στην προσωπική της ζωή ήσυχη. Όταν όμως βρίσκεται στο πλατό τα δίνει όλα. Το συνταρακτικό και τόσο φυσικό παίξιμό της σε μαγνητίζει.

Θα την έχετε δει σίγουρα στο American Beauty και στο Τζούλια που προβλήθηκε προ ημερών και στην τηλεόραση. Και… to make a long story short αναφερόμαστε στη σύζυγο του μεγάλου καρδιοκατακτητή Γουώρεν Μπήτι, την υπέροχη Ανέτ Μπένινγκ.

Ποια είναι

Η Κάρολ Ανέτ Μπένινγκ, που έχει προταθεί 4 φορές για Όσκαρ και άλλα βραβεία κι έχει κερδίσει Χρυσές Σφαίρες κλπ. γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1958 στην Τοπήκα του Κάνσας. 

Έχει δυο μεγαλύτερα αδέλφια και μια αδελφή. Η μητέρα της τραγουδούσε στη χορωδία της Επισκοπιανής εκκλησίας τους σαν σολίστ κι ο πατέρας της ήταν ασφαλιστής και σύμβουλος πωλήσεων.

Λόγω της δουλειάς του η οικογένεια μετακόμισε στην Γουίτσιτα – Κάνσας και μετά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Κατά τα σχολικά της χρόνια έπαιρνε μέρος σε όλες τις θεατρικές παραστάσεις.

Τελειώνοντας το 1975 το Γυμνάσιο, όπου έκανε και μαθήματα υποκριτικής, εργάστηκε για ένα χρόνο σε ένα σκάφος ως μαγείρισσα, για να μπορεί να κάνει τις καταδύσεις της και το ψάρεμα που της άρεσε.

Στη συνέχεια αποφοίτησε από το San Diego Mesa College και πήρε πτυχίο στη Δραματική Τέχνη από το San Francisco State University.

To ντεμπούτο της στον κινηματογράφο ήταν το 1988 με την ταινία The Great Outdoors, ακολούθησε το Valmont το 1989 με τον Κόλιν Φερθ, το 1990 προτάθηκε για Όσκαρ με τη συμμετοχή της στο The Grifters και το 1991 πρωταγωνίστησε στο Bugsy δίπλα στον «γυναικά» του Χόλιγουντ αδελφό της Σίρλει Μακ Λέην, Γουώρεν Μπήτι, με τον οποίο ξαναβρέθηκαν στο Love Affair το 1994. 

Οι ταινίες διαδέχονταν η μία την άλλη μέχρι το 1999 που εξέπληξε όλους με την ηθοποιία της στο American Beauty για το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ, αλλά πήρε το βραβείο SAGA και συνεχίζει ακάθεκτα έως το 2004 που ήταν και πάλι υποψήφια για Όσκαρ στο Being Julia, αλλά πήρε Χρυσή Σφαίρα.

Τα έργα εξακολούθησαν, καθώς και τηλεοπτικά night talk shows, οι κριτικοί τη λάτρευαν καθώς και το κοινό. Έτσι το 2010 για την ερμηνεία της στο The Kids Are All Right, όπου υποδύονταν μαζί με την Τζούλιαν Μουρ ένα ζευγάρι γκέι που είχαν 2 παιδιά, πήρε δεύτερη Χρυσή Σφαίρα, όχι όμως και Όσκαρ που οι πάντες περίμεναν. Εκείνη τη χρονιά το πήρε η Νάταλι Πόρτμαν για το «Μαύρο Κύκνο».

Η Ανέτ όμως έχει παίξει από το 1984 και σε πολλές σκηνές θεάτρου από το American Conservatory Theater, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Ντένβερ, στο Λος Άντζελες, στο Μπρόντγουεη. 

Προσωπικά…..

Η Ανέτ Μπένινγκ δεν είχε μια ταραχώδη ερωτική ζωή. Από το 1984 έως το 1986 ήταν παντρεμένη με τον χορογράφο Τ. Στήβεν Γουάιτ.

Το διαζύγιο βγήκε το 1991 , που γνωρίστηκε με τον Γουώρεν στα γυρίσματα του Bugsy και το 1992 παντρεύτηκαν. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά τον Στέφεν 22 ετών, την Ίζαμπελ 20, τον Μπέντζαμιν 17 και την Έλλα 14 ετών.

Το πρώτο τους παιδί γεννήθηκε κορίτσι όμως άλλα σημάδια είχε δείξει από μικρό κι έτσι άλλαξε φύλο κι έγινε αγόρι ο Στέφεν, εδώ και τέσσερα χρόνια. Όταν δήλωσε την αλλαγή ο Γουώρεν κατάρρευσε, δεν μπορούσε να το καταπιεί, του ήταν αδύνατο να διανοηθεί ότι η κόρη του ήθελε από γυναίκα να γίνει άντρας, αυτός που λάτρευε τις γυναίκες και έλεγε πως είχε κοιμηθεί με 9.871 καλλονές! (στην έφερε Τατσόπουλε!) Αλλά τι να έκανε να έχανε το παιδί του;

Η Ανέτ από την άλλη πλευρά συμπαραστάθηκε και υποστήριξε την κόρη της ,αφού από μικρή ντυνόταν και συμπεριφερόταν σαν αγόρι. Μάλιστα το ζευγάρι έφτασε στο σημείο να διαφωνεί, να τσακώνεται καθημερινά, να στήνει άγριους καυγάδες, να γίνονται και οι δύο ράκη και σε κάποια στιγμή αποφάσισαν και να χωρίσουν.

Ευτυχώς που έγκαιρα κατάλαβαν το λάθος τους και τώρα πάλι όλα είναι μέλι-γάλα. Ο Στέφεν είναι συγγραφέας, ακτιβιστής και τελευταία ηγείται του κινήματος για να τυγχάνουν καλής και σωστής ιατρικής περίθαλψης οι γκέι στη Νέα Υόρκη, γιατί είναι παρεξηγημένοι και στα νοσοκομεία δεν τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία.

Η μοιραία συνάντηση

Το 1991 που συναντήθηκαν, σε μια πιτσερία κοντά στο γραφείο του, με την Ανέτ να συζητήσουν για το Bugsy, μόλις την αντίκρισε ο Γουώρεν, που δεν είχε αφήσει θηλυκή γάτα, κατάλαβε ότι αυτή η ψηλόλιγνη (1,69) φινετσάτη γυναίκα, ήταν η γυναίκα που περίμενε στη ζωή του!

Όσο για την Ανέτ, πήγε απλά για μια συζήτηση. Ούτε κατά διάνοια είχε, ότι με εαυτόν τον άνδρα θα περνούσε τον υπόλοιπο βίο της. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας όμως και οι δύο ήξεραν καλά τι συνέβαινε και το είχαν πάρει πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα.

Ο γάμος τους έγινε μυστικά και ανακοινώθηκε μετά. Ο Μπήτι φοβόταν τη δέσμευση γι αυτό δεν είχε παντρευτεί ποτέ. «Αυτό το… μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, δεν το μπορώ»…..εκμυστηρευόταν.

Όταν γνώρισε την Ανέτ όμως όλα άλλαξαν και δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να την…..χάσει. Κανείς δεν πίστευε ότι ο γάμος αυτός με διαφορά ηλικίας μεταξύ τους 21 χρόνων ( εκείνος 55 εκείνη 34) και τον Καζανόβα-Γουώρεν θα κρατήσει. Και όμως……

Κρίση και στους σταρ

Το Δεκέμβριο ακούστηκε η φήμη ότι το ζεύγος Μπένινγκ-Μπήτι ήθελε να νοικιάσει τη μυθική έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς έναντι 25.000 δολ. το μήνα.

Τώρα τα…..πουλάκια λένε ότι θέλουν να την πουλήσουν για 6, 995 εκατ. δολάρια. Για όποιον…..ενδιαφέρεται: Το σπίτι είναι χτισμένο το 1992 (ο Γουώρεν το είχε κτίσει για κατοικία του) σε έκταση 10.000 στρεμμάτων, με τεράστια σαν λίμνη πισίνα, γυμναστήριο, σπα, πτέρυγες υπηρετών, ξεχωριστό σπίτι για φιλοξενούμενους, 9 κρεβατοκάμαρες, 12 μπάνια! Πως είπατε;

Ο Γουώρεν προς το παρόν γράφει τη βιογραφία του εκκεντρικού Χάουαρντ Χιουζ και παρέστη στην απονομή του 40th Annual Life Achievement Award που έγινε στην αδελφή του Σίρλεϊ Μακ Λέην από το American Film Institute.

Ως γνωστόν η Σίρλεϊ ασχολείται με γιόγκα και τα μεταφυσικά και υποστηρίζει ότι έχει ζήσει κι άλλες ζωές πριν γεννηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here