Η ηθοποιός Νικολέτα Βλαβιανού.

0
387

Η Νικολέτα Βλαβιανού είναι ηθοποιός, γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη, σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου κι έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες διαγράφοντας μια ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πορεία.

Παλαιότερα υπήρξε ζευγάρι με τον Παύλο Χαϊκάλη. Το χειμώνα έκανε επιτυχία το ρόλο της Πένυς στους «Συμπέθερους από τα Τίρανα», αφού είχαν κάνει επιτυχία και στην περιοδεία τους.

Την καλωσορίζουμε στη σελίδα μας…

-Μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια, την απόφαση να σπουδάσετε στο Πάντειο και την υποκριτική.

«Μεγάλωσα σε ένα όμορφο ψηλοτάβανο νεοκλασικό σπίτι των Αθηνών…Θυμάμαι ακόμα τις κουρτίνες στις ψηλές μπαλκονόπορτες που πηγαινοέρχονταν από τον αέρα και φαινόντουσαν στα παιδικά μου μάτια σαν τεράστια λευκά φτερά. Το Πάντειο προέκυψε λόγω του …τρελού ελληνικού συστήματος εισαγωγής. Εγώ Αρχαιολόγος ήθελα να γίνω. Η υποκριτική ήρθε μέσα από τη συμμετοχή μου στο θεατρικό τμήμα του Παντείου. Εκεί μου μπήκε το μικρόβιο»

-Ποιος σας επηρέασε στην απόφασή σας να γίνετε ηθοποιός;

«Η μητέρα μου με ενεθάρρυνε … Η οικογένειά μου ήταν θεατρόφιλη και από μικρή παρακολουθούσα διάφορες παραστάσεις. Τότε μου δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον.»

-Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Κώστας Τσιάνος τι σημαίνει για εσάς;

«Ο Κώστας Τσιάνος κρατάει σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο στην καλλιτεχνική μου ζωή και όχι μόνο . Τον σκέφτομαι και τον υπολογίζω σαν οικογένειά μου…»

Και ο Παύλος Χαϊκάλης;

« Με τον Παύλο υπήρξαμε σύντροφοι , στα νιάτα μας, αλλά από όταν χωρίσαμε διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Γελάω πολύ με τον Παύλο .
Αν έχω πρόβλημα θα του ζητήσω τη γνώμη του κι εκείνος τη δική μου. Μου έχει σταθεί . Είναι πολύ καλός και δοτικός φίλος. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο».

– Μαμά, μπαμπάς, εργαζόμενη, πόσο δύσκολο είναι;

«Η σύγχρονη γυναίκα είναι ήρωας! Με δυστυχώς όλο και λιγότερα δικαιώματα και όλο και περισσότερες υποχρεώσεις να βαραίνουν το κορμί και την ψυχή της.»

-Κάνατε μια μεγάλη επιτυχία με τους …»Συμπέθερους απ τα Τίρανα» το χειμώνα. Στις 27 Ιουνίου ξεκινάτε περιοδεία, που θα πάτε;

«Είμαι ευτυχής που μου εμπιστεύθηκαν οι Ρέππας- Παπαθανασίου το ρόλο της Πένυς…Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα με επιτυχία. Τα θέατρα ήταν γεμάτα κι ο κόσμος το ευχαριστιόταν. Τώρα θα προχωρήσουμε στην……κατάκτηση των νησιών μας.»

-Η γνώμη σας για την σημερινή τηλεόραση;

«Η χρυσή τομή είναι μια λέξη άγνωστη για την ελληνική τηλεόραση. Από εκεί που υπήρχε μια πληθώρα (όχι πάντα καλών) παραγωγών, πέσαμε στην ξηρασία και στην…..τουρκοκρατία. Και τώρα μάλιστα παρατηρήσαμε και το εξής φαινόμενο . Στις ελάχιστες παραγωγές που γίνονται παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι ηθοποιοί (!)».

-Πως βιώνετε την κρίση και τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας;

«Με μεγάλες δυσκολίες τη βιώνουμε, όπως κάθε μέση ελληνική οικογένεια…..H ανεργία στον κλάδο μας είναι 95%. Οι καλλιτέχνες είναι κομάντος της ζωής. Δυο φορές το χρόνο πρέπει να ψάχνουν για δουλειά για να ζήσουν την οικογένειά τους. Αυτό που λέγεται για μεγάλες αμοιβές είναι μύθος, στην χώρα μας.

Τώρα γίνονται και παραγωγές που οι ηθοποιοί αμείβονται πολύ αργά. Ξέρετε πάντα με εξέφραζε ο στίχος: «Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα». Οι πολιτικοί οφείλουν να αντιληφθούν ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα…..είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις ζωές μας.»

-Παροτρύνατε την κόρη σας να πάει στη Νορβηγία λόγω της κατάστασης , γιατί εκεί;

«Γιατί αφ ενός έχει τη νορβηγική υπηκοότητα κι αφ ετέρου είναι ένα οργανωμένο και «σοβαρό» κράτος. Η Ελλάδα είναι πια και για τους Έλληνες μόνο για…διακοπές».

-Ποιες συμβουλές δίνετε στο παιδί σας;

«Της αρέσει η ηθοποιία και είναι και καλή ζωγράφος. Και τα δύο λεφτά δεν φέρνουν, αλλά πάλι, της λεω να κάνει αυτό που θέλει η ψυχή της και όχι αυτό που υπαγορεύει η ανάγκη, γιατί η ζωή είναι ωραία!».

– Ένα περιστατικό που θυμάστε από την μέχρι τώρα πορεία σας;

«Τι να πρωτοθυμηθώ…μεγάλες χαρές και μεγάλες ταλαιπωρίες, ισοπαλία.

– Τι θαυμάζετε σε έναν άνθρωπο και τι απεχθάνεστε;

« Θαυμάζω την εσωτερική λάμψη αλλά και την εξυπνάδα του , απεχθάνομαι την απληστία, καθώς και τη συναισθηματική και υλική τσιγγουνιά».

– Ένας ρόλος που θα θέλατε να υποδυθείτε;

« Να ήταν ένας…..Ρόλοι πολλοί…..» 

-Πως είναι η Νικολέτα εκτός θεάτρου;

«Ανήσυχη».

-Υπάρχει στην εποχή μας ειλικρίνεια στις σχέσεις ή θέατρο;

«Όπως σε όλες τις εποχές…είναι δύσκολα πράγματα».

-Κάποιο απραγματοποίητο όνειρο;

«Δεν κέρδισα ακόμη το…..λαχείο. Προσπαθώ όμως».

-Η καλύτερη περίοδος στη ζωή σας;

«Η ανεμελιά κι ο τσαμπουκάς της εφηβείας».

-Μια ευχή σας

«Ένα καλύτερο μέλλον για όλους, να φύγει η έπαρση από τον Έλληνα και να γίνει ένας σύγχρονος ευρωπαίος Έλληνας αξιοπρεπής».  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here