Η ηθοποιός Ντέμι Μουρ.

0
585

Είναι ηθοποιός, παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, σκηνοθέτης, μανεκέν, συνθέτης τραγουδιών, έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές ταινίες, έχει πάρει κι αρκετά βραβεία, μας…..τρέλανε στο «Ανήθικη Πρόταση» που έπαιξε δίπλα στον Ρόμπερτ Ρένφορντ, στο «Αόρατος Εραστής» με τον Πάτρικ Σουέιζι και στο «Στριπ Τιζ» με το καλλίγραμμο σώμα της.

Μικροσκοπική, μόλις 1.65 ύψος, στη μεγάλη οθόνη φαίνεται πολύ ψηλότερη. Το 2006 ο γάμος της με τον κατά 15 χρόνια μικρότερό της κούκλο Άστον Κούτσερ, αναστάτωσε τους κύκλους του Χόλυγουντ, που ψιθύριζαν ότι ο γάμος δεν θα κρατήσει και βγήκαν αληθινοί. Σήμερα υποδεχόμαστε την Ντέμι Μουρ.

Ποια είναι

Η Ντημίτρια «Ντέμι» Τζην Γκίνες γεννήθηκε στο Ρόζγουελ του Νιου Μέξικο στις 11 Νοεμβρίου του 1962.

Ο βιολογικός της πατέρας Τσαρλς Χάρμον, πιλότος της στρατιωτικής αεροπορίας, παράτησε τη μητέρα της Βιρτζίνια, δυο μήνες μετά το γάμο τους και πριν γεννηθεί η Ντέμι.

Όταν το μωρό ήταν τριών μηνών η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε τον Νταν Γκίνες που εργαζόταν στο διαφημιστικό τμήμα μιας εφημερίδας, αλλά επειδή άλλαζε συχνά δουλειές, η οικογένεια μετακόμιζε από το ένα μέρος στο άλλο. Η Ντέμι νόμιζε ότι αυτός ήταν ο αληθινός της πατέρας.

Την αλήθεια την έμαθε, όταν στα 13 της βρήκε τυχαία την άδεια γάμου του ζευγαριού. Ο Νταν Γκίνες προσπάθησε να αυτοκτονήσει στα 37 του το 1980, και μετά δυο χρόνια χώρισε από τη μητέρα της Ντέμι. Όσο για τη Βιρτζίνια Γκίνες είχε πολλές φορές συλληφθεί είτε γιατί οδηγούσε μεθυσμένη, είτε γιατί ήταν πυρομανής.

Το 1990 η Ντέμι έκοψε κάθε επαφή μαζί της όταν το έσκασε από το Ίδρυμα Hazelden Betty Ford αποτοξίνωσης που η Ντέμι την είχε στείλει για να γιατρευτεί. Όμως και άλλες φορές την είχε εκθέσει με το να κάνει γυμνή φωτογράφηση το 1993 σε ένα περιοδικό, επειδή και η κόρη της είχε κάνει έγκυος ούσα γυμνή φωτογράφηση για το Vanity Fair.

Βασικά μητέρα και κόρη απέκτησαν και πάλι σχέσεις λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο το 1999 η Βιρτζίνια στα 54 της. Μικρή η Ντέμι είχε στραβισμό και είχε υποβληθεί σε δυο εγχειρήσεις, ενώ υπέφερε και από νεφρική δυσλειτουργία.

Στα 15 της μετακόμισαν στο Δυτικό Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια, όπου η μητέρα της εργαζόταν σε μια εταιρία διανομής περιοδικού τύπου. Στα 16 της η σπιρτόζα Σκορπίνα- στο ζώδιο- εγκατέλειψε το σχολείο και το πατρικό της, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite και πήγε στην Ευρώπη για να εργαστεί.

Στη συνέχεια έχοντας πρότυπο τη 17άχρονη Γερμανίδα ηθοποιό γειτόνισσά της Ναστάζια Κίνσκι, αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Λίγο πριν συμπληρώσει τους……18 Μαϊους της παντρεύτηκε με τον μουσικό Φρέντι Μουρ, του οποίου το επίθετο και κράτησε, και έμειναν σε ένα διαμέρισμα στο Δυτικό Χόλιγουντ.

Μάλιστα έγραψε για τον άνδρα της και τρία τραγούδια. Αφού έκανε μια γυμνή φωτογράφηση για το περιοδικό « Oui» το 1981 , μόλις 19 χρόνων δηλαδή, ήρθε και το πρώτο της φιλμ , ακολούθησαν κι άλλα , τηλεοπτικές σειρές, αλλά η μεγάλη της επιτυχία ήταν στο «Αόρατος Εραστής» που έκανε εισπράξεις πάνω από 505 εκατ. δολάρια, ενώ η σκηνή που ο πεθαμένος Πάτρικ την αγκαλιάζει καθώς εκείνη δίνει σχήμα στον πηλό, έχει καταγραφεί ανάμεσα στις πιο ερωτικές, όλων των εποχών.

Η συνέχεια της χάρισε επιτυχίες κι αποτυχίες, αλλά της απέφερε και πολλά χρήματα. Μόνο για το «Στριπ Τιζ» το 1996 πληρώθηκε 12.5 εκατ. δολάρια για να χορέψει σαν στρήπερ! Η ταινία έκανε εισπράξεις 113 εκατ. δολάρια.

Και στη σκηνή του Μπρόντγουεη έπαιξε όμως, ενώ σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή αρκετών ταινιών. Δεν την ξεχνάμε και στο G.I. Jane που για τις απαιτήσεις του ρόλου ξύρισε το κεφάλι της γουλί. Όσο όμως πιο πολλά φιλμ γύριζε τόσο οι απαιτήσεις της αυξάνονταν κάνοντας πολλούς να λένε ότι είναι μια κακομαθημένη σταρ. Απέρριψε και αρκετούς ρόλους, ενώ απείχε τρία χρόνια από τη σκηνή , μετακομίζοντας στο Άινταχο για να μεγαλώσει τις τρεις κόρες της.

Επέστρεψε στη δράση το 2000 με μια ταινία που δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και τότε η Ντέμι απορρίπτοντας ότι προσφορές είχε, έμεινε εκτός πλατό για άλλα τρία χρόνια. Ξαναγύρισε παίρνοντας μέρος στους «Άγγελους του Τσάρλι» και σταμάτησε πάλι για τρία χρόνια.

Στο διάστημα αυτό όμως, έβγαλε καλά λεφτά από τον οίκο Versace που ήταν η μούσα του στις διαφημίσεις και τον οίκο καλλυντικών Έλενα Ρούμπινσταϊν.

Προσωπικά

Η Ντέμι Μουρ παντρεύτηκε τον μουσικό Φρέντι Μουρ το 1980 και χώρισε το 1985. Αρραβωνιάστηκε κατόπιν με τον Εμίλιο Εστέβεζ και λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας χώρισαν.

Το 1987 παντρεύτηκε τον Μπρους Γουίλλις. Απέκτησαν μαζί τρεις κόρες και χώρισαν το 1998. Από το διαζύγιο η Ντέμι βγήκε κατά 90 εκατ. δολάρια πλουσιότερη, αφού τόσα απαίτησε από τον πρώην σύζυγό της.

Η τρίχρονη ερωτική της σχέση από το 1999 έως το 2002 με τον καθηγητή πολεμικών τεχνών Όλιβερ Ουιτκόμπο, έληξε άδοξα. Το 2003 μπήκε στη ζωή της ο κατά 15 χρόνια νεότερός της Άστον Κούτσερ, τον ερωτεύτηκε τρελά και ενώπιον 150 καλεσμένων, συμπεριλαμβανομένου και του Μπρους Γουίλλις, τέλεσαν το γάμο τους .

Το Νοέμβριο του 2011 η Μουρ ανακοίνωσε την επιθυμία της να χωρίσει με τον Κούτσερ, επειδή της ήταν άπιστος, αυτό δεν το ανακοίνωσε, αλλά προκύπτει……ε μικρό παιδί ήταν τι περίμενε κι αυτή – έπειτα όλοι έλεγαν ότι είχαν «ελεύθερη» σχέση.

Ένα χρόνο περίμενε ο Άστον να κάνει την κίνηση πρώτη η Ντέμι, που εν τω μεταξύ από τη στενοχώρια της είχε γίνει αγνώριστη, κι επειδή δεν προχωρούσε, έκανε εκείνος αίτηση το Δεκέμβριο του 2012 .

Το Μάρτιο του 2013 η Μουρ δέχτηκε να υπογράψει, αν ο Άστον της έδινε μια γερή αποζημίωση. Η περιουσία του Άστον Κούτσερ ανέρχεται σε 140 εκατ. δολάρια και της Ντέμι σε 150 εκατ. δολάρια ( έχει και πολλές επιχειρήσεις δικές της). Η Ντέμι ασπάσθηκε την Καμπάλα και προέτρεψε και τον Άστον να κάνει το ίδιο.

Έχει ένα ετεροθαλή αδελφό από το γάμο της μητέρας της με τον Γκίνες, δυο ετεροθαλής αδελφούς από τον πατέρα της που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για 10 χρόνια λόγω βίαιης συμπεριφοράς, και μια ετεροθαλή αδελφή από τον πατέρα της που το 2012 είπε ότι έχει να δει τη Ντέμι 30 χρόνια.

Η Ντέμι κάνει συλλογή από κούκλες κι έχει ένα άλλο σπίτι για να φυλάει τις 2.000 κούκλες της. Από το 2013 (τότε που προσπαθούσε να ξεπεράσει τον χωρισμό με τον Κούτσερ) είναι φανατική – πολλές φορές κάνει και μαζί με την κόρη της – της Kundalini Yoga και σχεδιάζει μάλιστα να τη διδάξει κιόλας.

Δηλώνει μόνη της και ότι ο…..γάμος δεν της πάει αφού απέτυχε τρεις φορές. Η τελευταία ταινία της ήταν το «Very Good Girls» το 2014 και αυτή που γυρίζει τώρα το «Wild Oats». 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here