Η ηθοποιός Πηνελόπη Πλάκα.

0
884

Γεννήθηκε στη Νύφη του Θερμαϊκού , αλλά μεγάλωσε σ ένα χωριό με τον παππού και τη γιαγιά της, αφού η μητέρα της ήταν πολύ νέα και σπούδαζε ακόμη στη Νομική.

Σαν παιδάκι, ήταν ήσυχο, μάλλον εσωστρεφές, ντροπαλό, συνεσταλμένο και δεν έκανε εύκολα φιλίες. Έκανε πολλές βόλτες με το πρώτο της ποδήλατο και γι αυτό τα πόδια της ήταν γεμάτα σημάδια. Ο πρώτος της έρωτας ήταν ένα ξανθομάλλης γαλανομάτης, στο…..Νηπιαγωγείο.

Στο σχολείο ήταν μαθήτρια του 17-18, αλλά η μητέρα της την πίεζε για ακόμη μεγαλύτερους βαθμούς, ώστε να μπορέσει να περάσει στη Νομική. Δικηγόρος ή γιατρός ήταν οι επιλογές της. Όμως οι εξετάσεις που έδωσε την κατέταξαν στη Φιλοσοφική. Η μοίρα όμως άλλα της επεφύλασσε. 

Ο ενθουσιασμός για ένα αγόρι που ήταν ηθοποιός, την έκανε ν΄ αλλάξει γνώμη, να στραφεί στην υποκριτική και να φύγει για την Αθήνα να σπουδάσει εδώ.

Αποφοίτησε λοιπόν από τη Σχολή της Μαίρης Τράγκα και στάθηκε τυχερή γιατί και στις δυο οντισιόν που πήγε για ένα σήριαλ και για μια ταινία, την προσέλαβαν και στα δύο.

Φέτος την βλέπουμε στην τηλεόραση στους «Συμμαθητές» και στο θέατρο Λαμπέτη στο «Άνδρες Έτοιμοι για όλα» που παίζεται για τέταρτη χρονιά.

Μαζί μας η Πηνελόπη Πλάκα…….

Κυρία Πλάκα, μιλήστε μας για τα παιδικά σας χρόνια, πως είσαστε σαν παιδί, σαν μαθήτρια, τόσο όμορφη είσαστε δημοφιλής στο σχολείο;

«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις τα πιο χαρούμενα και ανέμελα χρόνια της ζωής μου. Με πολύ αγάπη και όμορφους ανθρώπους ώστε να έχω κάποιον στόχο να μοιάσω σε κάποιον! Ιδιαίτερα δημοφιλής δεν ήμουν ως και καθόλου θα έλεγα. Κάπου μετά την Α΄ λυκείου άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου και να αισθάνομαι ωραία με αυτόν.»

Γίνατε ηθοποιός, από μικρή το είχατε στο μυαλό σας;

«Από μικρή ήθελα κάπως να απασχολώ τους γύρω μου. Να κάνω πλάκες και να γελάνε, να σηκώνομαι μετά το φαγητό και να λέω ένα τραγούδι. Ήθελα κοινό, το οικογενειακό ή φιλικό κοινό που με αγαπούσε και τους έκανα συνενόχους στο όνειρο μου.»

Σπουδάσατε και νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γιατί δεν επιλέξατε αυτό το επάγγελμα;

«Δυστυχώς δεν έχω πάρει το πτυχίο μου. Ελπίζω να το κάνω όμως. Ξέρετε η γιαγιά μου έλεγε ότι δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη αγάπη μου, δεν γίνεται. Ήταν η μόνη που ήξερε ότι δεν θα επιλέξω αυτό το επάγγελμα και θα ακολουθήσω την υποκριτική.»

Πως αποφασίσατε να εγκαταλείψετε τη Θεσσαλονίκη όπου μένατε με την οικογένειά σας για την Αθήνα το 2010;

«Δεν συνέβη τίποτα, ήθελα απλώς να αυξήσω τις πιθανότητες ώστε να καταφέρω αυτό που ήθελα και μόνο στην Αθήνα θα μπορούσα και να σπουδάζω και να πηγαίνω ταυτόχρονα σε οντισιόν. Τώρα που το σκέφτομαι ήταν περίεργο. Δεν ξέρω αν θα το ξαναρισκάριζα. Άφησα τα Ιωάννινα και το πανεπιστήμιο μου για να έρθω στην Αθήνα και να πάω σε μια ιδιωτική δραματική σχολή. Τώρα μου φαίνεται τρελό.»

Ποιος ήταν ο πρώτος σας ρόλος;

«Η Μαλούα. Μια κοπέλα από την Ουγκάντα. Μάλιστα με είχαν βάψει από την κορφή ως τα νύχια με πολύ σκούρο προϊόν ώστε να είναι πειστική η καταγωγή μου. Συνέβη το 2009 στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου, "Ένα πλοίο από την Παλαιστίνη"»

Για την πρώτη τηλεοπτική σας δουλειά, σας επέλεξαν μέσα από 1.800 κορίτσια που συμμετείχαν στο κάστινγκ. Πως αισθανθήκατε;

«Μόλις έφτασα στην οντισιόν αναρωτήθηκα τι κάνω εκεί. Πολλές κοπέλες με τον ίδιο στόχο. Όταν πήρα το νούμερο για να μπω στην σειρά και το είδα, ήμουν σίγουρη ότι θα με πάρουν. Ήταν το 16 είναι τα αρχικά μου Π. Π. και ο τυχερός μου αριθμός!»

Πιστεύετε στην τύχη, στο ταλέντο, στην εμφάνιση, στις δημόσιες σχέσεις;

«Για αρχή πιστεύω σε ένα πακέτο, σε ένα συνδυασμό. Για την συνέχεια πιστεύω στην δουλειά, στην θέληση να εξελιχθείς και να μην θέλεις να μείνεις στάσιμος.»

Συμβουλεύεστε κάποιον για το επόμενο βήμα σας ή αποφασίζετε μόνη σας;

«Πηγαίνω σύμφωνα με την διαίσθηση μου η οποία μέχρι σήμερα δε με πρόδωσε. Πάντα θα το συζητήσω με τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά η απόφαση είναι καθαρά δίκη μου.»

Πόσο σας επηρεάζει ο έρωτας στη ζωή σας;

«Εξαρτάται. Υπάρχει αυτός ο έρωτας που σε τρελαίνει και κάνει θόρυβο στο κεφάλι σου. Υπέροχο να το ζεις , αλλά ανασταλτικό νομίζω στην δουλειά μου. Και υπάρχει κι ο άλλος ο πιο ήσυχος , ο πιο λογικός που με διατηρεί ήρεμη, ισορροπημένη και ευτυχισμένη.»

Πως θα περιγράφατε την Πηνελόπη σαν χαρακτήρα, και τι τύπο ανδρός προτιμά;

«Χάνομαι σε αυτά που δε μπορώ να πω όταν με ρωτούν να με περιγράψω. Δεν ξέρω. Όσον αφορά ποιος μου προξενεί ενδιαφέρον δεν υπάρχει κάτι σίγουρο.»

Το μότο σας για τη ζωή ποιο είναι;

« Ότι είναι να ’ρθει θε να ‘ρθεί, αλλιώς ας προσπεράσει.»

Τι εκτιμάτε και τι απεχθάνεστε σε έναν άνθρωπο;

«Εκτιμώ την ειλικρίνεια και την ευθύτητα. Απεχθάνομαι τα ακριβώς αντίθετα.»

Για τηλεόραση έχετε κάποια πρόταση;

«Συνεχίζω στους «Συμμαθητές» με έναν ρόλο guest, που θα έρχεται και θα φεύγει στην διάρκεια της σειράς.»

Ένα απραγματοποίητο όνειρό σας;

«Μέχρι το τέλος της ζωής μου να καταφέρω να γίνω ένας όμορφος άνθρωπος.»

Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, πως τον περνάτε;

«Με διάβασμα, με μουσική , με βόλτα στην αγορά και με μαγείρεμα!»

Αν είσαστε πρωθυπουργός για ένα μήνα τι θα αλλάζατε στον τόπο μας;

«Θα αγαπούσα τον τόπο μου. Θα έκανα οτιδήποτε καλό για αυτόν πέρα από προσωπικά και κομματικά οφέλη. Άλλωστε αυτό δεν ζητάμε;» 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here