Η ηθοποιός Τζένιφερ Λώρενς.

0
255

Όταν στην απονομή στις Χρυσές Σφαίρες για το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου σε κινηματογραφική ταινία η Τζένιφερ Λώρενς άκουσε το όνομά της, τάχασε.

Ακόμη κι όταν η Σάντρα Μπούλοκ κι ο Τομ Χάνκς της παρέδωσαν τη Χρυσή Σφαίρα δεν το πίστευε. Ήταν πολύ συγκινημένη, πολύ τρακαρισμένη, πολύ φοβισμένη, έτρεμε και δεν πίστευε στ αυτιά της.

Η καλλίγραμμη, χαρισματική 1,71 ύψους και 62 κιλών Τζένιφερ Λώρενς, νίκησε τις συνυποψήφιές της: Σάλυ Χώκινς για το «Βlue Jasmin», Λουπίτα Ν’ γιόνγκο για το «12 years a slave», Τζούλια Ρόμπερτς για το «August» και Τζουν Σκουίμπ για το «Nebraska», έδωσε ένα φιλί στον καβαλιέρο κι αμόρε της Νίκολας Χολτ και κατευθύνθηκε προς τη σκηνή μέσα στην λευκή Dior τουαλέτα της, με το αγορίστικα κομμένο μαλλάκι της, δυο μεγάλα σμαράγδια στολισμένα με μπριγιάν στα κρεμαστά σκουλαρίκια της, κι ένα τεράστιο χαμόγελο, να παραλάβει το πολύτιμο τρόπαιο. 

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη που έδινε στους δημοσιογράφους του ξένου τύπου, πάλι με πολύ τρακ απαντούσε μεταξύ άλλων στις ερωτήσεις τους…..« Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έχω πιει κανένα ποτηράκι κρασί. Από χτες πίνω…Όχι αυτή δεν είναι καλή απάντηση… Ναι, θέλω να σκηνοθετήσω κάποια μέρα, αλλά αφού μάθω καλά τη δουλειά.

Κι έχω τους καλύτερους δάσκαλους, μη ξεχνάτε…..Θα το γιορτάσω απόψε με φίλους και την οικογένειά μου…Στις νέες κοπέλες έχω να πω να είναι δυνατές, να μη δειλιάζουν ν ακολουθούν το όνειρό τους»

Ποια είναι

Η Τζένιφερ Σρέντερ – Λώρενς (Τζεν για τους φίλους της) γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1990 στο Λούιβιλ του Κεντάκι.

Ο πατέρας της είχε εταιρία κατασκευών και η μητέρα της ήταν δ/ντρια παιδικών κατασκηνώσεων. Έχει δυο μεγαλύτερα αδέλφια τον Μπεν και τον Μπλέην.

Τέλειωσε το γυμνάσιο δυο χρόνια νωρίτερα, σαν άριστη μαθήτρια. Ήταν μαζορέτα, μανεκέν, έπαιζε χόκεϊ, σόφτμπολ, αλλά τίποτα από αυτά δεν την συγκινούσε. Από μικρή έκανε ρόλους σε τοπικούς θιάσους και στα 14ά της έπεισε τους γονείς της να πάνε στη Νέα Υόρκη για να της βρουν ένα πρακτορείο για ταλέντα – βλέπετε αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν εκεί – .

Απευθύνθηκαν λοιπόν τόσο σε πρακτορείο μοντέλων για διαφημίσεις, όσο και σε πρακτορείο ταλέντων, όπου της έδωσαν να διαβάσει ένα ρόλο χωρίς να τον έχει μελετήσει προηγουμένως και εξεπλάγησαν όλοι.

Για 14 ετών τα κατάφερνε σούπερ, γι αυτό έπεισαν τη μητέρα της πως έπρεπε να μείνει το καλοκαίρι στο Μανχάταν. Γυρνώντας ένα διαφημιστικό σποτ για την εταιρία H & M ένας ατζέντης την ανακάλυψε και ζήτησε μια φωτογραφία της. Μετά την κάλεσαν στο στούντιο, την έβαλαν να διαβάσει ένα ρόλο πάλι δίχως προετοιμασία και έμειναν μ ανοιχτό στόμα.

Και πάλι ζήτησαν να μείνει στη Νέα Υόρκη για εκείνο το καλοκαίρι. Η καλή νεράιδα της Τζεν είχε κουνήσει το μαγικό της ραβδί και όλα τα καλά ξεκίνησαν. Έμεινε στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε σε διαφημιστικά του ΜTV για την εκπομπή «My Super Sweet 16” κι έπαιξε ένα ρόλο στο «Ο διάβολος που γνωρίζεις».

Λίγο αργότερα η κατάσταση ανάγκασε τους δικούς της και την ίδια να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες όπου έκανε κάστινγκ για τηλεόραση και κινηματογράφο, σε σήριαλ και ταινίες που εκτόξευσαν τη φήμη της. Ε, παίζει κι η τύχη ρόλο μη μου πείτε…..Μία αλλά ΛΕΑΙΝΑ (Λέων στο ζώδιο) στην κυριολεξία η Τζένιφερ.

Η καριέρα της

Ο πρώτος σπουδαίος της ρόλος ήταν στο σήριαλ «The Bill Engyall Show» από το 2007-2009. Όταν σταμάτησε συμμετείχε ως guest τα σε άλλες γνωστές σειρές όπως το «Cold Case», «Medium», «Monk».

Το 2008 συμμετέχοντας στο φιλμ «The Burning Plain» και το 2010 στο «Winter's Bone» κέρδισε υποψηφιότητες στα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία Satellite , στα Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου και στα Βραβεία Ηθοποιών Guild για Α΄ γυναικείο ρόλο.

Στα 20 μόλις χρόνια της ήταν η δεύτερη νεότερη ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ. Το 2011 πρωταγωνίστησε την τριλογία «The Hunger Games» και προκάλεσε αίσθηση.

Το 2012 η ερμηνεία της στη ρομαντική κωμωδία«Silver Linings Playbook» με τον Μπράντλυ Κούπερ και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, που προτάθηκε συνολικά για 8 Όσκαρ κι έκανε εισπράξεις 236 εκατ. δολάρια, δηλαδή πάνω από έντεκα φορές το κόστος της, τής χάρισε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα, το βραβείο Ηθοπoιών Guild, το βραβείο Satellite, και το βραβείο Ανεξάρτητου Κινηματογράφου, για καλύτερη ηθοποιό. Και πάλι στα 22 της ήταν η νεότερη καλλιτέχνης που προτάθηκε 2 φορές για Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου και η δεύτερη νεότερη που κέρδισε.

Με το «The American Hustle» το 2013 που προβάλλεται τώρα, κέρδισε την περασμένη εβδομάδα, τη Χρυσή Σφαίρα Β γυναικείου ρόλου. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι χαριτολογώντας είπαν ότι η Μέριλ Στρηπ που δεν κέρδισε θα την στοιχειώνει στα όνειρά της.

Για την ίδια ταινία έχει προταθεί για: Βραβείο Ηθοποιών Guild, και για το Βραβείο Κριτικών Β γυναικείου ρόλου. Το περιοδικό «Time» την συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 100 ονόματα που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, το «Rolling Stone» την αποκάλεσε την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της νέας γενιάς της Αμερικής, το «Elle» της έδωσε τον τίτλο της γυναίκας με την μεγαλύτερη επιρροή στον καλλιτεχνικό κόσμο και το «Ask Men’s» την έδωσε την 1η θέση στη λίστα με τις πιο επιθυμητές γυναίκες της χρονιάς .

Εκτός αυτών έχει τιμηθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας 2008 με το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάννη και με άλλα βραβεία, πολλά για το νεαρό της ηλικίας της. Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλους τους ρόλους της, η νεαρή και ταλαντούχα Λώρενς έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές.

Για τη δύσκολη ερμηνεία της στο «The Hunger Games» η Λώρενς έκανε γιόγκα, πιλάτες, τοξοβολία, ορειβασία, τρέξιμο, ξιφομαχία. Το φιλμ μέσα σε 3 μόλις ημέρες από την προβολή του έκανε εισπράξεις 152,5 εκατ. δολάρια.

Στην αρχή ήταν διστακτική για να δεχθεί το ρόλο, γιατί ήταν τόσο απαιτητικός, όμως της έφερε και την επιτυχία, αφού έσπασε ρεκόρ. Η συνέχεια του Β΄ μέρους θα προβληθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2014 και του Γ΄ στις 20 Νοεμβρίου του 2015. 

Ο έρωτας

Αφού πέρασαν κάποιοι γοητευτικοί συνάδελφοί της από τη ζωή της η 23άχρονη Τζένιφερ Λώρενς, είναι ξανά μαζί με τον Βρετανό ηθοποιό Νίκολας Χολτ, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 2011 στα γυρίσματα του Χ-MEN, ήταν ζευγάρι για λίγο, χώρισαν και τώρα φαίνεται πως τα ξαναβρήκαν, αφού εμφανίστηκαν μαζί στην Απονομή στις Χρυσές Σφαίρες.

Όσο για τον Μπράντλυ Κούπερ που έλεγαν πως είχαν δεσμό εκείνος το διέψευσε τονίζοντας: «Είμαι 38 ετών, πολύ μεγάλος για την Τζεν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here