Η Ιταλική εφημερίδα «Domani» συνδέει το Κατάρ με ΕΛΚ, Ακροδεξιά και ΝΔ.

0
183

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Ιταλικής εφημερίδας «Domani» η οποία δημοσιεύει την Πέμπτη άρθρο της Φραντσέσκα Ντε Μπενεντέτι με τίτλο «Όσα η Δεξιά κρύβει για το σκάνδαλο με τις μίζες». Ως «Δεξιά» εννοείται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το οποίο απασχολείται πολύ με την υπόθεση παρότι το Qatar-gate υποτίθεται ότι καίει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η δημοσιογράφος περιγράφει μια διαφαινόμενη μεθόδευση από το ΕΛΚ στην αποδυνάμωση των πρωτοβουλιών κατά των λόμπι, αφού καταθέτει πλήθος επιπρόσθετων τροπολογιών για τις ΜΚΟ και μειώνει αντίστοιχα τις πληροφορίες που πρέπει να παρέχουν οι Ευρωβουλευτές.

Παράλληλα αναφέρει τον επίτροπο «Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» Μαργαρίτη Σχινά με συχνά και πολυτελή ταξίδια στον Κόλπο, ως εκπρόσωπο της Ευρώπης-φρούριο και μάλιστα τον συνδέει άμεσα με τη γραμμή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο ακουμπά η ακροδεξιών αντιλήψεων Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι για τις σχέσεις της εντός ΕΛΚ και αναφέρει τη ΝΔ ως το κόμμα στο οποίο θα μεταπηδούσε η Εύα Καϊλή.

Επίσης αναφέρεται στον πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, επιμένοντας ότι επιδίωκε να είναι απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Κόλπο και στέκεται στο ότι ως πρώην επίτροπος λίγο προτού συμπληρωθεί η διετής περίοδος μακριά από την ενεργό δράση ενεπλάκη (με άδεια της ΕΕ) σε επαφές με νυν επιτρόπους.

Τέλος, αναφέρει έναν Πολωνό υπερσυντηρητικό Ευρωβουλευτή που συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις Εθνικιστών με το ΕΛΚ για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ομάδας φιλίας Κατάρ-Ευρωβουλής.

Η ιταλική εφημερίδα «Domani» συνδέει το Κατάρ με ΕΛΚ, Ακροδεξιά και ΝΔ

Το δημοσίευμα της «Domani»

Το ΕΛΚ εξακολουθεί να τα βάζει με τις ΜΚΟ και να αποδυναμώνει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ εναντίον των λόμπι. Την Τέταρτη η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κάλεσε τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων για να εξακριβώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ηθική μεταρρύθμιση που είχαν υποσχεθεί τον Δεκέμβριο. Μα τώρα που οι μίζες στην ευρωβουλή δεν είναι πλέον στο προσκήνιο, όσοι δεν συμφωνούν μπορούν πιο εύκολα να σαμποτάρουν τις αλλαγές.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here