Η καλή σύζυγος και καλή δικηγόρος της τηλεόρασης Τζουλιάνα Μάργκουλις!

0
307

Την γνωρίσαμε μέσα από τη θαυμάσια σειρά της τηλεόρασης «The Good Wife» . Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο προσεγμένα σήριαλ. Για το ρόλο της δικηγόρου Αλίσιας Φλόρικ η 48άχρονη ηθοποιός έχει βραβευθεί με Εmmy και Χρυσές Σφαίρες κατ επανάληψη.

Οι φανατικοί θαυμαστές της μάλιστα στις 31 Μαρτίου του 2014, στο επεισόδιο που της ανακοινώνουν το θάνατο του αγαπημένου δικηγόρου συνεργάτη της Γουίλ Γκάρντερ (Τζος Τσαρλς) έπνιξαν το διαδίκτυο με μηνύματα: «δώστε όλα τα βραβεία ΤΩΡΑ στη Τζουλιάνα. Δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε καθόλου, δεν υπάρχει ανταγωνίστρια».

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η κομψή, γοητευτική μελαχρινή που έχει «κλέψει» την καρδιά όλων; Και τη δική μας βέβαια αφού κάθε Πέμπτη προβάλλεται η σειρά από τον Σκάι.

Ποια είναι

Η Τζουλιάνα Λουίζα Μάργκουλις γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1966 στο Σπρινγκ Βάλλεϋ της Νέας Υόρκης κι έχει άλλες δυο μεγαλύτερες αδελφές. Είναι ηθοποιός και παραγωγός, φινετσάτη με 1.68 μ. ύψος.

Η μητέρα της ήταν χορεύτρια στο Αμερικανικό Μπαλέτο και καθηγήτρια ρυθμικής , ο πατέρας της έγραφε διαφημιστικά κείμενα κι έγινε γνωστός για το σλόγκαν του παυσίπονου άλκα σέλτζερ . Και οι δύο ήταν εβραϊκής καταγωγής, αλλά η μητέρα της ασπάσθηκε το χριστιανισμό όταν η Τζουλιάνα ήταν πέντε ετών.

Η οικογένεια Μάργκουλις έζησε στο Ισραήλ για μια περίοδο, πριν γεννηθεί η Τζουλιάνα και μετά επέστρεψαν στην Άνω Δυτική συνοικία της Νέας Υόρκης. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν ενός έτους.

Επειδή μετακόμιζαν συχνά, μέχρι τα 14 της που επέστρεψε στις ΗΠΑ, η Τζουλιάνα έζησε και στην Ιταλία, και στη Γαλλία και στην Αγγλία. Πήρε το Μπάτσελορ στην Ιστορία Τέχνης από το Κολέγιο Σάρα Λώρενς .

Για να ζήσει εργάστηκε σαν σερβιτόρα, σε τοπικούς θιάσους, μέχρι που η επιτυχία της χτύπησε την πόρτα το 1994 με το ρόλο της νοσοκόμας Κάρολ Χάθαγουεη στο πλευρό του Τζωρτζ Κλούνι , στη ιατρική δραματική σειρά του ΝΒC «Στην Εντατική» για την οποία και κέρδισε Βραβεία Emmy δυο συνεχόμενες χρονιές. Κι ενώ την είχαν προσλάβει για λίγα επεισόδια, όταν είδαν πόσο άρεσε, παρέτειναν το ρόλο της για 6 χρόνια.

To 2001 συμμετείχε στο σήριαλ «The Mists of Avalon», ακολούθησαν εμφανίσεις στο θέατρο και στον κινηματογράφο, επιστροφή στο τελευταίο επεισόδιο του «Στην Εντατική», στην τηλεόραση – και στους «Σοπράνος» – και το 2009 ήρθε η δόξα με το ρόλο της Αλίσια Φλόρικ στο δικαστικό- πολιτικό δράμα «The Good Wife» για τον οποίο βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα, με Βραβείο Τηλεοπτικών Κριτικών, το 2011 με βραβείο Emmy Α ‘ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά. Έχει ακόμη στην κατοχή της άλλα 7 βραβεία Screen Actor’s Guild . 

Tα βραβεία άρχισαν να συσσωρεύονται και πάλι στη συλλογή της και το 2011 γίνεται συμπαραγωγός της σειράς, που πήγαινε σφαίρα στην τηλεθέαση. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ λέει ότι την ήθελε για το ρόλο αυτό γιατί το ζει αυτό που υποδύεται και σε πείθει.

Προσωπική ζωή

Το 1991 στην Δραματική Σχολή που πήγαινε γνώρισε και συνδέθηκε με τον Ρον Έλνταρντ όμως το 2003 χώρισαν. Το Νοέμβριο του 2007 παντρεύεται στο Λένοξ της Μασσαχουσέτης φορώντας νυφικό του Ναρσίσκο Ροντρίγκεζ τον απόφοιτο του Χάρβαρντ δικηγόρο- σύμπτωση; – Κηθ Λήμπερθαλ, γιο του ακαδημαϊκού Κένεθ Λήμπερθαλ.

Ο μοναδικός της γιος Κήραν Λίντσι γεννήθηκε δυο μήνες μετά το γάμο, όταν η Τζουλιάνα ήταν 41 έτους. Ο άνδρας της είναι μικρότερός της 8 χρόνια. Η Τζουλιάνα λέει: «Μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Όταν στο δρόμο χαμογελάσεις σε κάποιον, αυτός θα χαμογελάσει σε κάποιον άλλο. Κι αυτό έχει τη δύναμη ν αλλάξει όλη τη διάθεση».

«Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις κάποιον στη ζωή σου που να ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του».

«Δεν ήμουν υπέρ του γάμου και των παιδιών. Η μητέρα μου όμως μου άλλαξε γνώμη. Όταν γνώρισα τον άνδρα μου σε ένα dinner-party, του είπα, σε δέκα λεπτά φεύγω γιατί νομίζω πως είσαι ηθοποιός κι εγώ δεν τα πάω καλά μαζί τους.» «Τόσο το καλύτερο, απάντησε εκείνος, γιατί είμαι δικηγόρος», «και μου έβαλε κόκκινο κρασί. Από εκείνο το βράδυ δεν χωρίσαμε.»

The Good Wife

Όταν ο Τζος Τσαρλς δήλωσε πως σκοπεύει να φύγει από το σήριαλ , το 2013, παρόλο ότι ήταν από τους αγαπημένους ήρωες, εξήγησε την απόφασή του: « Έπειτα από τέσσερις συνεχείς σεζόν , κι αφού λήγει το συμβόλαιό μου, σκέφθηκα να προχωρήσω για να μην «καώ» με το ρόλο , αλλά και να έχω περισσότερο χρόνο για τους δικούς μου .».

Μόλις το έμαθε η Τζουλιάνα τρελάθηκε και μεταμορφώθηκε στην Αλίσια- δικηγόρο. «Του προσφέρατε παραπάνω χρήματα; Του προτείνατε να μη φύγει, αλλά να συμμετάσχει σε λιγότερα επεισόδια;» ρωτούσε. Και μετά τηλεφώνησε η ίδια στον καλό της φίλο, παρακαλώντας τον να μείνει για 15 ακόμη επεισόδια στην 5η σεζόν.

«Ήξερα ότι επρόκειτο να παντρευτεί και η γυναίκα του είναι καλή μου φίλη, λέει, κοίτα, Τζος σκέψου αυτό: Σου καταθέτουμε στην τράπεζα από τώρα χρήματα για 15 ακόμη επεισόδια. Και τρία να σκηνοθετήσεις εσύ.

Ξέρεις πόσο ακριβή είναι η ζωή στη Νέα Υόρκη που θα μείνετε μετά το γάμο και τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών;» Κι εκείνος απάντησε: « 15 ε; άσε με να το σκεφτώ.» Το σκέφτηκε, και της έκανε τη χάρη. Εμ, το χρήμα είναι γλυκό και όταν είναι και ζεστό……Έμεινε ένα χρόνο ακόμη και τον περασμένο Μάρτιο, τον…..έκλαιγε όλη η Αμερική! Στην τελευταία του εμφάνιση τον σκότωσε μέσα στο δικαστήριο ένας ψυχασθενής πελάτης του.

Οι θεατές έπρεπε να περιμένουν μια εβδομάδα για να παιχτεί το επόμενο επεισόδιο όπου θα έβλεπαν την αντίδραση της Αλίσιας, όταν της το ανακοίνωναν. Αλλά άξιζε τον κόπο. Πήραν ένα φλιτζάνι τσάι κι ένα πακέτο χαρτομάντηλα γιατί μυρίζονταν πολύ κλάμα, και κάθισαν μπροστά από τους δέκτες τους .

Ο «θάνατός του» μπορεί να εξασφαλίσει το βραβείο Emmy αυτής της χρονιάς στον Τζος Τσαρλς , αλλά και στην Τζουλιάνα. Εκτός από τον ωραίο Κρις Νοθ που γνωρίσαμε στο «Sex and the City” και οι τρεις γυναικείες φιγούρες του σήριαλ είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Η Άρτσι Παντζάμπι, η Τζουλιάνα και η Κριστίν Μπαράνσκι, με τη Τζουλιάνα και την Κριστίν να εντυπωσιάζουν με το σινιέ πάντα υπέροχο ντύσιμό τους. Εξ άλλου οι επιτυχημένες δικηγόροι, ιδίως στην Νέα Υόρκη, έτσι ντύνονται και στην πραγματικότητα. Κάτω από Ντόνα Κάραν δεν πέφτουν, γιατί οι αμοιβές τους είναι αστρονομικές.

* Η Τζουλιάνα φορά περούκα στη σειρά – για μένα όχι καλή – δουλεύει 14 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, 9 μήνες το χρόνο.

Έπειτα από τριών χρόνων εξουθενωτικά γυρίσματα και είχε και το παιδί της μωρό, έκανε καλύτερη διευθέτηση με τους παραγωγούς των ωρών της για να είναι ποιο ξεκούραστη.

«Με ρωτούν αν έχω κάνει λίφτινγκ λέει. Είμαι ευτυχισμένη με τη ζωή μου, με το παιδί μου, με τον άνδρα μου, με τη δουλειά μου με τους συνεργάτες μου. Κι αυτό καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μου. (Τώρα μεταξύ μας νομίζω ότι ένα λίφτινγκ το έκανε. Αλλά σοφά έπραξε η γυναίκα. Έχει και νέο και ωραίο άνδρα, μην το ξεχνάμε κι αυτό).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here