Η κατάντια της Οδού Όθωνος του πιο γραφικού δρόμου της Κηφισιάς!

0
1166

Η οδός Όθωνος αρχίζει από την οδό Λεβίδου δίπλα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διασχίζει την οδό Κηφισίας και την οδό Τατοίου και τελειώνει στην οδό Τοσίτσα στο Φυτώριο Μουντάνου.

Από τους πιο γραφικούς δρόμους της Κηφισιάς με τα μεγάλα πλατάνια, μας δίνει μια αίσθηση δροσιάς, ζωντάνιας και μεγαλοσύνης. Είναι ο δρόμος με τις αμπολές δεξιά και αριστερά του δρόμου που με πρωτοβουλία των κατοίκων δεν τις έκλεισαν.

Σήμερα διασχίζουμε την οδό Όθωνος και μας πιάνει απογοήτευση. Οι αμπολές που κάποτε έτρεχε νερό με συνεχή ροή είναι πλέον μόνιμος σκουπιδότοπος σε όλο το μήκος της οδού αρχής γενομένης από το Μουσείο! Τα κάγκελα που υπάρχουν στις αμπολές είναι κομμένα, διαλυμένα και πεταμένα μέσα σε αυτές! (οδός Κόκοτα).

 Στο κομμάτι από Τατοίου έως και Σωκράτους υπάρχουν Φανοστάτες του Δήμου μόνο στην αριστερή πλευρά, στη δεξιά πλευρά υπάρχει γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος και οι βάσεις για τους φανοστάτες από τις οποίες χάσκουν τα καλώδια!

Ποιός θα μας πληροφορήσει για αυτή την παράλειψη; Τι έγινε; Έτσι ήταν η μελέτη; Παραδόθηκε το έργο ημιτελές; Ο εργολάβος πληρώθηκε για έργο που δεν τέλειωσε; Τελείωσαν τα λεφτά; 

Αν και έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, όπως πληροφορήθηκα από τον έντυπο τοπικό τύπο, λόγο της κατωφέρειας του δρόμου με την παραμικρή βροχή ο δρόμος πλημυρίζει και πλημυρίζουν και τα σπίτια κυρίως από την αριστερή μεριά του δρόμου.

Το έργο ανέλαβε ο τότε αντιδήμαρχος κ. Βάρδας λόγω και της ειδικότητάς του (Αρχιτέκτων-Μηχανικός). Στη συμβολή των οδών Τατοίου και Όθωνος τοποθετήθηκε σχάρα μικρών για των όγκο των όμβριων υδάτων διαστάσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν και στο σημείο που βρίσκεται να βουλώνει συνεχώς! 

Αν και δεν είμαι Μηχανικός ούτε θέλω να συνδέω τα επαγγέλματα με τα oficia, δεν πραγματοποιήθηκε το πιο φυσικό, πιο απλό και λειτουργικό. Να ρίξει τα όμβρια στις αμπολές, οι οποίες είναι δίπλα!!

Έτσι έχουμε ένα κυριολεκτικό ποτάμι από την Τατοιόυ έως την οδό Σωκράτους με αποτέλεσμα να σπάνε τα νερά σε αυτή την τεράστια αποχέτευση που βλέπετε παρακάτω και να συνεχίζουν αριστερά στη Σωκράτους με κατεύθυνση την Αχαρνών και να έχουμε και έναν παραπόταμο έως τη Μάρκου Μπότσαρη!!

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι λίγο πιο κάτω στα 100 μέτρα βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Δημάρχου μας κ. Ν. Χιωτάκη, και τα γνωρίζει όλα καλά διότι ήταν Δήμαρχος και στις δύο περιπτώσεις.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here