Η «Κατόπιν εντολής Μητσοτάκη», τέλος η μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ.

0
482

Πρόωρη λήξη συμβολαίων και πρόταση με μεγάλο «κούρεμα» σε άλλα, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων ορισμένων  ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της Super League, προβλέπει η απόφαση του Δ.Σ. της  ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε στις 02/08/19.

Την απόφαση έλαβε το περασμένο σαββατοκύριακο η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ, στους οποίους περιλαμβάνονται οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας,  Λ. Μενδώνη και Στ. Πέτσας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης το -υπό παραίτηση- Δ.Σ. της ΕΡΤ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

* Λύση του συμβολαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αζημίως. Η συμφωνία ήταν για δύο χρόνια, έναντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 7 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σεζόν, 2019-2020 δεν θα προβληθεί από την ΕΡΤ, ενώ ήδη οι «Πράσινοι» έχουν συμφωνήσει για μετάδοση των αγώνων τους στο νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα από τη Nova.

* Επιστολές αποστέλλονται στις 5 ΠΑΕ, με τις οποίες είχε συμβόλαιο η ΕΡΤ και στις οποίες προτείνεται μείωση του τιμήματος κατά 45%. Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τη Λαμία. Θεωρείται πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν οι συγκεκριμένες ΠΑΕ σε τόσο μεγάλη μείωση.

* Επιστολή προς τη Super League 2 για μείωση του προσυμφωνηθέντος τιμήματος κατά 60%. Η πρόταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται δεκτή.

* Σε αναλογία, πρόταση προς τη Super League 1 για μείωση του τιμήματος κατά 45%.

* Καμία συμφωνία με τις ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) με τις οποίες η ΕΡΤ βρισκόταν στο στάδιο συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών χωρίς να έχει υπογραφεί προσύμφωνο.

ΓΙΑΤΙ άραγε;  Ποιον Διαπλεκόμενο εξυπηρετεί;

Πηγή: The Fact

Υ.Γ. Πρώτη ρήξη Μητσοτάκη-Αλαφούζου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here