Η Κεραμέως μοίρασε παγουρίνο και η Πορτογαλία Υπολογιστές για τηλεκπαίδευση με λεφτά της Ευρώπης.

0
510

Όσο η Νίκη Κεραμέως το καλοκαίρι έκανε καλοκαιρινές διακοπές και μοίραζε παγουρίνο, η Πορτογαλία πήρε κονδύλια από την Ευρώπη και μοίρασε δωρεάν 100.000 υπολογιστές στα σχολεία!

Μια σοβαρή αποκάλυψη έκανε καλεσμένος στο Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο πρώην Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα, Νότης Μαριάς, σχετικά με τα κονδύλια που διαθέτει η Ε.Ε για τεχνολογικό υλικό τα οποία πήρε η Πορτογαλία με σκοπό να διαθέσει δωρεάν υπολογιστές στα παιδιά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, είναι ότι η Ελλάδα δεν αιτήθηκε καν για να λάβει το συγκεκριμένο κονδύλι, την ώρα που τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ήταν γνωστά από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Sure» το οποίο η Κυβέρνηση αξιοποίησε και πήρε 2,7 δις όταν το Βέλγιο πήρε 7,8 δις.

Μάλιστα, σημείωσε ότι το Βέλγιο και η Ιταλία πληρώνουν και την γονική άδεια, τα τεστ κορωνοϊού, τους καλλιτέχνες, τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και τις μάσκες και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί έγκαιρα τα χρήματα που μπορεί να λάβει και χάνονται μεγάλες ευκαιρίες ενόψει της πανδημίας.

Υ.Γ. Ανεπίδεκτη μαθήσεως η (εντελώς) αποτυχημένη υπουργός Παιδείας.

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τις ζωές των Ελλήνων μόνο με επικοινωνιακό τρόπο, χωρίς κανένα σχέδιο και με συνεχείς αστοχίες.

Το μπάχαλο με την τηλεκπαίδευση είναι ακόμη μία απόδειξη της αδυναμίας πολλών Κυβερνητικών στελεχών να ανταποκριθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί. Βέβαια, αυτή η αδυναμία ανταπόκρισης των υπουργών στα καθήκοντά τους, εφόσον μένουν αμετακίνητοι στις καρέκλες τους, αντανακλά και σε αυτόν που τους επέλεξε και τους κρατά.

Πάντως, από χθες αυτό που φωνάζει η Ελληνική κοινωνία είναι να αποβληθεί η Υπουργός Ανικανότητας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη για το γεγονός ότι «κράσαρε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, την πρώτη ώρα που τέθηκε σε εφαρμογή.

Υπάρχουν ευθύνες που διαχέονται και σε άλλα Υπουργεία, αλλά η κατ’ ευφημισμόν υπουργός Παιδείας είναι στην κορυφή. Το τι συνέβη χθες το πρωί το γνωρίζουν καλά οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων, καθώς και οι οικογένειές τους, δηλαδή όλη η Ελλάδα:

-Δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί η κυρία Κεραμέως πίσω από αστείες δικαιολογίες.

-Δεν μπορεί ούτε να στηριχθεί στο «σιωπητήριο» που έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ των λιστών του Πέτσα.

Αυτή τη φορά η Yπουργός Ανικανότητας είναι εκτεθειμένη στην Ελληνική κοινωνία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Κρύβει Συμφωνίες και Ντοκουμέντα.

-Υπάρχει κάποια Σύμβαση, κάποια Συμφωνία, που θα εμφανίσει η Κυβέρνηση στη Βουλή ή την έχει δει…Τραμπ;

-Την Συμφωνία με την Cisco π.χ. για την τηλεκπαίδευση θα την φέρει στη Βουλή η κ. Κεραμέως για να δούμε τί προβλέπει και κατά πόσο φταίει η εταιρεία ή οι προδιαγραφές της Κυβέρνησης;

-Μήπως τα πρακτικά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων προτίθεται να τα εμφανίσει η Κυβέρνηση για να δούμε τί λένε οι επιστήμονες, με τί συμφωνούν και με τί όχι;

-Μήπως προτίθεται επίσης να εμφανίσει στη Βουλή την άτυπη συμφωνία του Βερολίνου με την Τουρκία, για να δούμε σε τί ακριβώς δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και σε πόσα θέματα δέσμευσε τη χώρα;

Άσε που δεν τολμά να εμφανίσει στη Βουλή τις περίφημες επιμέρους συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, γιατί φοβάται ότι θα υπάρξουν βουλευτές (και πρώην πρωθυπουργοί) που δεν θα τις ψηφίσουν.

Υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία, οι συμβάσεις ή συμφωνίες που ακύρωσε χωρίς εξηγήσεις. Όπως π.χ. για την προμήθεια αστικών λεωφορείων. Οι συμβάσεις για την κατασκευή έργων τις οποίες επίσης ακύρωσε η σημερινή Κυβέρνηση.

Υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο τολμά η Κυβέρνηση να εμφανιστεί με καθαρά χαρτιά; Ή μήπως η Κυβέρνηση των «αρίστων» πιστεύει ότι θα κυβερνά με τον αέρα που τις δίνουν κάποια φιλικά ΜΜΕ και κάποιες δημοσκοπήσεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here