Η Κηφισιά τίμησε τον Παύλο Μελά-Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online.

0
598

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από κάθε περιοχή της Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε απόψε Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η εκδήλωση με τίτλο «Παύλος Μέλας: Η ιστορία ως αποσκευές μας για το μέλλον» που συνδιοργάνωσε o Δήμος Κηφισιάς και  το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online.

Η Πρόεδρος Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς κ. Κατερίνα Καραλή είπε:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρωτίστως στους μαθητές μας…

-Στα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς και τη φιλόλογό τους κ. Όλγα Παΐζη για την καταπληκτική δουλειά που έκαναν,

-Στους δικούς μας μαθητές: την Όλγα, τον Δημήτρη, τον Πάνο και τον Γιάννη,

-Στην αγαπημένη μας  Έφη Κούτση που μας έδωσε τον τόνο με την υπέροχη φωνή της να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το «Μακεδονία ξακουστή» και βέβαια

-Στον Ανδρέα Καραγιάννη, το νέο αίμα του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για τον μεστό λόγο του…

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Γραμματέας του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» κ. Μαρίνος Παπαδόπουλος.

Ομιλητής ήταν ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ online και  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», Ανδρέας Καραγιάννης οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του ανέγνωσε την επιστολή από το Άγιο Όρος:

Συγκεκριμένα,  η  επιστολή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ on line και στον Ανδρέα Μ. Καραγιάννη σχετικά με την εκδήλωση για τον Παύλο Μελά την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα στην ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς…έχει ως εξής:

«Μέσα στην εποχή μας, στην οποία ο άνθρωπος δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του, η πορεία του είναι απρόβλεπτη.

Δείχνει άνθρωπος χωρίς ιδανικά και αξίες, χωρίς διάθεση ανάκαμψης. Δεν ταιριάζει όμως στον Έλληνα η κατάσταση αυτή .

Η ένδοξη ιστορία του και οι ηρωικοί πρόγονοί του, του δείχνουν τον δρόμο να ξεφύγει από τον πνευματικό του λήθαργο και να επανέλθει στη σωστή πορεία του.

Το παράδειγμα των προγόνων μας, πίστη στο Θεό και αγάπη για την Πατρίδα, μακριά όμως από φανατικές εκδηλώσεις ακραίων καπηλευτών της ιερής μας ιστορίας, είναι για όλους εμάς τους νεοέλληνες, μήνυμα αφύπνισης.

Ποτέ στην ιστορία ο άκρατος φανατισμός δεν άντεξε. Μόνο καταστροφή έφερε.

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση για τον ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά. Είναι καλό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους συντελεστές της εκδήλωσης και σε όλον τον κόσμο.

Χριστός Ανέστη!»
+αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ.Εσφιγμένου

Υ.Γ. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί μαθητές και πλήθος κόσμου τραγούδησαν το “Μακεδονία ξακουστή” και τον Εθνικό μας Ύμνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here