Η κοπή της πίτας της ΟM ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας.

0
635

Μεγάλη συμμετοχή είχε η εκδήλωση για την κοπή πίτας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, που έγινε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς αναφέρει:

«Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς Εφη Κούτση, Γιώργος Τσούλος, Γιώργος Σκορδίλης και Γιάννης Τσαγκάρης.

Χαιρετισμό και σύντομη πολιτική παρέμβαση έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης, που σαν αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που θα έρθει προς ψήφιση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το νέο νομοσχέδιο θα περιέχει αλλαγές στον «Καλλικράτη» που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αλλαγή του εκλογικού νόμου , με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

«Το νέο εκλογικό σύστημα θα καταργήσει τις στρεβλώσεις εκπροσώπησης στις τοπικές κοινωνίες, θα οδηγήσει δε σε ευρύτερες συναινέσεις, που σε τοπικό επίπεδο είναι εφικτές», δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης ο Υπουργός αναφέρθηκε στο Μακεδονικό, υποστηρίζοντας την εθνική θέση, έτσι όπως εκφράστηκε στο Βουκουρέστι, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την σύνθετη ονομασία.

Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα παραμένει άλυτο 26 χρόνια και ενδεχόμενη λύση θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. 

Υπογράμμισε επίσης ότι στα συλλαλητήρια κυριαρχεί η ακροδεξιά ατζέντα, χωρίς όμως να ταυτίσει όλους όσους συμμετέχουν με την ακροδεξιά ιδεολογία.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, Στάθης Γρίβας, υπογραμμίζοντας ότι η πατριδοκαπηλία οδήγησε διαχρονικά σε εθνικές ήττες και καταστροφές, όπως ήταν ο ελληνοτουρκικός πόλεμος το 1897, η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 αλλά και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή του βόρειου τμήματος της μεγαλονήσου μέχρι σήμερα.

Τέλος ο δήμαρχος Κηφισιάς στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο θεσμό των Συνοικιακών Συμβουλίων και στην πρόσφατη εκλογή αντιπροσώπων.

Για την Ιστορία, ο Γιώργος Θωμάκος, ήταν ο τυχερός της βραδιάς, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κηφισιάς».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here