Η Κοσμοθεωρία του Κ. Μητσοτάκη: Ψέματα, διαστρεβλώσεις και θράσος.

0
619

Πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου…

Μια καταστροφή ήταν η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, αφού εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τα όσα είπε.

Ο Πρωθυπουργός είπε πάλι για τη Θεσσαλονίκη ότι ουδείς ειδικός εισηγήθηκε «κλείσιμο», έκανε μια αστεία αναφορά στο θέμα της Εκκλησίας που τον εξέθεσε, ενώ ήταν φανερή η προσπάθειά του να πείσει ότι αυτός (κυρίως) και η κυβέρνησή του τα κάνουν όλα σωστά και άλλοι ευθύνονται (ποιοι άραγε;) για τα όσα συμβαίνουν.

Μάλιστα, λέγοντας ότι…γνωρίζει και καταλαβαίνει την κατάσταση στην πραγματική οικονομία (όπου θεωρεί πως ο κόσμος μπορεί να ζήσει με επιδόματα και δεν χρειάζεται δουλειές) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού, τους οποίους έχει αγνοήσει επαλειμμένα στα μέτρα στήριξης, αποκάλυψε το θράσος το οποίο τον διακρίνει.

Το ψέμα της Θεσσαλονίκης

Δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και μιλούν… Είπε ο Κ. Μητσοτάκης:

«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ότι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή η πανδημία υποχωρεί στη χώρα μας. Ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στη Βόρειο Ελλάδα».

«Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων»

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο έστειλε σήμερα επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

«Μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό. Είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για την αγορά εμβολίων. Δεν μπορεί να έχουμε μία Ευρώπη ala carte.

Έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό. Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας. Από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα».

Για την πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια, ανέφερε:

«Στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση».

Ενώ για τη σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σχολίασε:

«Γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και όχι ενώπιον των πολιτών στη Βουλή».

Πηγή antinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here