Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκρυψε το Τελεσίγραφο Τσαβούσογλου σε βάρος της Ελλάδας…της Κύρας Αδάμ.

0
408

Πίσω από τα  επιτηδευμένα χαμόγελα Δένδια-Τσαβούσογλου στο φακό και τα τηλεοπτικά ενσταντανέ των θερμών εναγκαλισμών τους, που θα ζήλευαν και οι ώριμοι πρωταγωνιστές  από τη σειρά «τα Φιλαράκια» στην ΤV, στην πρόσφατη επανένωση τους, η Κυβέρνηση Ερντογάν και ο Μ. Τσαβούσογλου, έριξαν εντελώς τις μάσκες  και έδωσαν οριστικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα, το οποίο, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και ΜΜΕ απέκρυψαν εντελώς και επιμελώς και δεν αντέδρασαν ούτε για τη (χαμένη) τιμή των όπλων.

Πρόκειται για τη μία και Μοναδική Πολιτική παρέμβαση του Τσαβούσογλου για τις διμερείς σχέσεις κατά την σουρεάλ επίσκεψη του στην Αθήνα, μέσα από τη μια και μοναδική γραπτή συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ.

Στη συνέντευξη αυτή ο Τούρκος ΥΠΕΞ, υπό μορφή τελεσίγραφου πληροφόρησε την Ελληνική Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Έλληνες πολίτες ότι:

«…Οι γεωγραφικές συνθήκες τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο εντέλλουν ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, όπως ελπίζουμε να επιτύχουμε, πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε διμερείς διαπραγματεύσεις και επί τη βάση της αρχής της ευθυδικίας. Αυτό είναι ακόμη πιο αναγκαίο για το Αιγαίο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών του. Η στάση και η επιμονή μας σε αυτές τις αρχές παραμένει αναλλοίωτη…».

Δια αυτού του τρόπου ο Ερντογάν υπενθυμίζει στην Αθήνα την σταθερά εκπεφρασμένη από το 1975 Τουρκική θέση, ότι η επίλυση της διαφοράς για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ θα γίνει μόνον μέσα από διμερείς πολιτικές διαπραγματεύσεις και μόνο στη βάση της αρχής της ευθυδικίας/επιεικείας!

Υπενθυμίζει ακόμα ότι η Τουρκική αυτή θέση παραμένει αναλλοίωτη, άρα μη διαπραγματεύσιμη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here