Η Kυβέρνηση ΤΡΕΧΕΙ πίσω από τις δασικές πυρκαγιές, προσπαθώντας να αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.

0
525

«Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους»…δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση»…δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πριν από 1,5 μήνα περίπου διαφήμιζε την αντιπυρική θωράκιση του Τατοϊου, εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα «Δρυάδες» για 18 περιοχές της Αττικής.

Φωτιά που ξέφυγε με 3 μποφόρ καίει κατοικημένες περιοχές και η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της.

«Για κυβέρνηση που αυτό-συγχαίρετε μέσα στην καταστροφή», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στο φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

«Πρώτα απ’ όλα η σκέψη όλων μας αυτή τη στιγμή είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο πεδίο, αλλά και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και έχουν χάσει τις περιουσίες τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε άμεσα να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να ακούσουμε και τα μέτρα στήριξης στα οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση».

«Από εκεί και πέρα όμως έχουμε μια φωτιά η οποία ξέφυγε, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, με ανέμους 2 και 3 μποφόρ – γιατί όταν έπιασε η φωτιά οι καταγεγραμμένοι άνεμοι ήταν σε αυτά τα επίπεδα»ανέφερε.

«Επομένως είναι προκλητικό από πλευράς της κυβέρνησης να λέει ότι “όλα έγιναν υποδειγματικά”»…τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο θέμα της επάρκειας των εναέριων μέσων, σημείωσε ότι «υπάρχουν πληροφορίες πως 15 περίπου καναντέρ δεν μπορούν να πετάξουν λόγω τεχνικών βλαβών και τα καναντέρ που επιχειρούσαν στην Αττική ξεκινούσαν από τη Σκύρο».

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί αν ισχύουν είναι ακόμα πιο προκλητικό να λέγεται ότι όλα έγιναν υποδειγματικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς»…επισήμανε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ. Καθηγητής Λέκκας: Γιατί η φωτιά στη Βαρυμπόμπη εξελίχθηκε τόσο καταστροφική.

Με σκοπό τη διερεύνηση των συνθηκών, οι οποίες οδήγησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, βρίσκεται στην πυρόπληκτη περιοχή ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών κ. Ευθύμης Λέκκας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λέκκας τονίζει:

«Εκτός από τις κλιματολογικές συνθήκες (χαμηλή σχετική υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα) ο καθηγητής επισημαίνει τρεις επιπλέον παράγοντες που επέδρασαν καταλυτικά στην ανάπτυξη της πυρκαγιάς:

  1. Ο μικτής ζώνης χαρακτήρας της περιοχής (οικιστική & δασική)
  2. Το υψηλό φορτίο καύσιμης ύλης
  3. Η μορφολογία της περιοχής, η οποία σε μεγάλη κλίμακα προσομοιάζει με χοάνη μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης

Ο συνδυασμός των παραπάνω οδήγησε, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα του καθηγητή, στην ταχεία και καταστροφική εξάπλωση της πυρκαγιάς σε μία περιοχή περιβαλλοντικά κομβική για το λεκανοπέδιο».

Υ.Γ. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στον Ελληνικό λαό: Μήνυμα Αναστασιάδη για πυρκαγιές.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για προσφορά βοήθειας προς αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών», αναφέρει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, «Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στον Ελληνικό λαό», προσθέτει ο κ. Αναστασιάδης.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα αναχωρούν σήμερα για την Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, «αναχωρεί σε λίγο, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με C 130, 20μελής ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλής Βοηθό Διευθυντή της ΠΥ, όπως επίσης 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό της για βοήθεια στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα».

Υ.Γ. Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επόμενη μέρα – Μετρούν όσα έχασαν στις φλόγες οι κάτοικοι – Δείτε σχετικά βίντεο:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press: Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας μια φωτιά φούντωσε από το πουθενά, με χαμηλής έντασης ανέμους.  Η Βαρυμπόμπη έγινε στάχτη και ο κρατικός μηχανισμός έχασε άλλη μία μάχη.

Τα πύρινα μέτωπα ήταν αρκούντως πολλά το τελευταίο διάστημα, η διάταξη των δυνάμεων και η αντιμετώπιση άλλη μία φορά είχε αρνητικό βάσει των εξελίξεων πρόσημο.

Ξέρετε, και πριν από το Μάτι είχαμε φωτιές και μετά-ο ίδιος μηχανισμός με σχεδόν τα ίδια μέσα είναι ο υπεύθυνος.

Υ.Γ. ΔΕΝ γνωρίζετε κ. Χρυσοχοίδη ότι  οι αύρες καταστολής διαδηλώσεων έχουν και πυροσβεστικό ρόλο;

Στην Γερμανία οι αύρες καταστολής διαδηλώσεων έχουν και πυροσβεστικό ρόλο. Στην Ελλάδα ο κ. Χρυσοχοΐδης τις κρύβει!

Προφανώς για να τις προστατέψει εφ´ όσον ο κατασταλτικός τους ρόλος είναι πιο χρήσιμος από τον πυροσβεστικό για την διάσωσή του στο Υπουργείο.

Προστασίας του Έρημου Πολίτη. Σημεία των καιρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here