Η κυπριακή offshore εταιρία «Α – Orizon Media LTD» αγόρασε τον «902»!!

0
345

Στην αγνώστων λοιπών στοιχείων κυπριακή offshore εταιρία «Α-Orizon Media LTD», πουλήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «902», σύμφωνα με (ανυπόγραφο) κείμενο που δημοσιεύεται στο 902.gr, την ενημερωτική ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες για τους μετόχους της ή για τους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους πιθανώς δραστηριοποιείται, το κείμενο αναφέρει ότι η αγοράστρια εταιρία «έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία»!

Με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο 902.gr και τίτλο: «Τους πήρε ο πόνος για τον 902», ο Περισσός απαντά στο ερώτημα σε ποιον πουλήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «902».

«Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-Orizon Media LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία», αναφέρεται στο κείμενο που αναρτήθηκε έπειτα από έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ όπου παράλληλα αναφέρεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), το οποίο έχει ενημερωθεί για την αγοραπωλησία έχει λάβει τα έγγραφα στα οποία αναφέρεται ποιοι είναι «οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρείας».

Στο ερώτημα «πού πηγαίνει ο σταθμός του ΚΚΕ», το κόμμα δια του κειμένου απαντά: «Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά – του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ».

Μάλιστα, τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημαίνουν ότι πληρώθηκαν όλοι οι φόροι που έπρεπε να καταβληθούν στο δημόσιο για την αγοραπωλησία. «Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο.

Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε. Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα».

Αναφορικά με την επιλογή πώλησης του σταθμού, το ΚΚΕ εξηγεί ότι προκρίθηκε: «Απέναντι στον κίνδυνο να κλείσει ο σταθμός». Προσθέτει δε πως αυτό που έχει πρωταρχική σημασία για το ΚΚΕ «ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here