Η Κόπρος του Αυγείου…..αρχίζει να καθαρίζει!

0
202

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι κάτοικοι της Κηφισιάς κέρδισαν την προσφυγή τους στο ΣτΕ κατά των κυκλοφοριακών ρυθµίσεων που επέβαλε η προηγούµενη δηµοτική αρχή στην περιοχή των συνόρων της Ενότητας Κηφισιάς µε τη Ν. Ερυθραία, στον ανατολικό τοµέα.

Δείτε το «μπάχαλο» των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που δυστυχώς επέβαλε η προηγούμενη Δημαρχία Χιωτάκη:

{videobox}3A4dSAk7Qvo{/videobox}

Η απόφαση του ∆΄ Τµήµατος του Συµβουλίου της Επικρατείας είναι καταπέλτης και έχει ισχυρά νοµικά πατήµατα, τα οποία καταργούν την 474/2011 απόφαση ∆ηµοτικού Συµβουλίου, την 140164/13174/2-5-2012 πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης Αττικής, αλλά και την 19259/17550/9-5-12 πράξη της προϊσταμένης του Τµήµατος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π. της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης.

Αυτές οι αποφάσεις και οι πράξεις προκάλεσαν διαχρονικά την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών γύρω από τις οδούς Ιωνίας, Τροίας, Έλλης, αλλά και της Παπανδρέου και πιο πέρα, στην καρδιά της Ν. Ερυθραίας, στην οδό Κοραή, όπου οι κάτοικοι έπρεπε καθηµερινά να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, για να µην οχλήσουν, από ότι φάνηκε, κάποιους άλλους.

Γιατί, αυτή η απόφαση του ΣτΕ (3809/2014) έρχεται σε συνέχεια της 1115/2012, η οποία είχε κρίνει παράνοµες τις επεµβάσεις……που είχαν γίνει στην οδό Παπανδρέου, επί δηµαρχίας Βασιλικής Ταµβάκη, οι οποίες µαζί µε τις κυκλοφοριακές ρυθµίσεις των οδών Έλλης, Τροίας και Ιωνίας κόντεψαν να καταστρέψουν µία ολόκληρη περιοχή.

Οι παραπάνω δύο αποφάσεις του ΣτΕ, που απορρίπτουν τις προηγούµενες αποφάσεις των δύο Δηµοτικών Συµβουλίων, αλλά και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης, ξαναφέρνουν τις κυκλοφοριακές ρυθµίσεις στην προ του 2008 κατάσταση και µέσα στο αιτιολογικό τους, αναφέρονται στις διαφορετικές δικαιοδοσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες η ίδια έχει καταστρατηγήσει.

Μάλιστα, αυτές οι αποφάσεις δικαιολογούν απόλυτα τις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις.

Οι επεµβάσεις των προηγούµενων δηµοτικών αρχών δυσχέραιναν και την κυκλοφορία των οχημάτων και σε όλες τις άλλες γειτονικές περιοχές, αφού οι οδηγοί κατά τις ώρες αιχµής ήταν υποχρεωµένοι να χρησιµοποιούν τις παράπλευρες οδούς της Λεωφόρου Κηφισίας και της Ελευθερίου Βενιζέλου, την οποία ήδη οι υποτιθέµενες κυκλοφοριακές ρυθµίσεις είχαν αποκλείσει, µε το αιτιολογικό της αποσυµφόρησης του οικισµού από την κυκλοφορία.

Έτσι απλά, σε ένα ήδη βεβαρηµένο κεντρικό οδικό δίκτυο, προσέθεταν και άλλες επιβαρύνσεις, µε αποτέλεσµα το µποτιλιάρισµα να διαρκεί για ώρες.

Προτεραιότητα της Νέας Διοίκησης είναι να επιληφθεί την ΑΜΕΣΗ επαναφορά – ειδικά στην οδό Ιωνίας, στην άνοδο προς την Πολιτεία – και η διάνοιξη της οδού Κοραή προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και την Λουκή Ακρίτα, ώστε να αρχίσει η κυκλοφοριακή εκτόνωση.

Ακολούθως, µπορεί να γίνει µία εμπεριστατωμένη κυκλοφοριακή μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του ∆ήµου Κηφισιάς σε συνεργασία με την νεοσύστατη Επιτροπή Κυκλοφοριακού της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» και όχι από τα «γνωστά» ιδιωτικά γραφεία…..τα οποία κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο ∆ήµο!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here