Η Κύπρος αποχαιρετά τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκο Μαρκίδη.

0
788

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έγραψε ο στο twitter «’Eκλεισε σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο της Νομικής Επιστήμης της Κύπρου»!…

Για τον χαμό του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη τοποθετήθηκε ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αλέκου Μαρκίδη. Ο Αλέκος Μαρκίδης έγραψε μια δική του μοναδική ιστορία ως Νομικός, Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Βουλευτής και Πολιτικός. Άριστος νομικός χαρακτηριζόταν από τη βαθιά γνώση, επιμέλεια και εντιμότητα του, αλλά και την μαχητικότητα του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ερμιόνη και τους οικείους του. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Αλέκος Μαρκίδης: Η συμμετρία νομικής και πολιτικής στη Γενική Εισαγγελία.

Ο διορισμός του στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα συνέπεσε με μια περίοδο όπου δειλά-δειλά το Κυπριακό επέστρεφε στην διεθνή ατζέντα.

Ο Αλέκος Μαρκίδης, αναμφίβολα, συγκαταλέγεται στη γενιά των δημοσίων προσώπων που με την δράση του, δήλωνε διαρκώς παρών τα τελευταία 40 χρόνια.

Μάχιμος νομικός, έως το τέλος, δεν δίστασε κατά την διαδρομή του να δίνει το πολιτικό του στίγμα, ακόμα και όταν κατείχε δημόσιο αξίωμα, όπως τον θώκο του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας.

Μέλος της μεταπολεμικής γενιάς νομικών και πολιτικών, βίωσε και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές της νεότερης, πολιτικής και νομικής ιστορίας της Κύπρου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Έκλεισε σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας διαχρονικής φιλίας από τα παιδικά μας χρόνια με τον αγαπημένο μου Αλέκο Μαρκίδη. Θα τον θυμάμαι για πάντα με πολύ αγάπη για την μεγάλη αξία που έδωσε στην πολιτική και νομική ζωή της Κύπρου, το απαράμιλλο ήθος του και την απέραντη ευγένειά του.

Ελαφρό ας είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπημένε μου φίλε Αλέκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here