Η μαύρη λίστα με 150 επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει και ζουν σαν κρίσοι!

0
541

Οι υπηρεσίες εντόπισαν τους «χρεοκοπημένους» με βίλες, κότερα, ιδιωτικές πτήσεις και ξένες πιστωτικές κάρτες και ζουν σαν Κροίσοι!

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ της Τράπεζας της Ελλάδος και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα 150 πτωχευμένους επιχειρηματίες οι οποίοι, αφού βάρεσαν κανόνι και έριξαν φέσι δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, εξακολουθούν να ζουν σαν κροίσοι διαμένοντας σε πολυτελείς βίλες και ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε κότερα, ακριβά ξενοδοχεία και κοσμική ζωή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πτωχευμένοι κροίσοι διακινούν μαύρο χρήμα μέσω καρτών που έχουν εκδώσει χρησιμοποιώντας ως όχημα εταιρίες που έχουν στήσει στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρίας που έχει πτωχεύσει και εμφανίζεται με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, ο οποίος χρησιμοποιεί 12 κάρτες ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων που χρεώνονται σε εταιρία που εδρεύει εκτός Ελλάδος.

Οι πτωχευμένοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να ζουν σε βίλες που νοικιάζονται από εταιρίες του εξωτερικού και να ξοδεύουν τεράστια ποσά σε κοσμική ζωή.

Σύμφωνα με την έρευνα εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές στα κοσμικά στέκια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και άλλων κοσμικών νησιών, ενώ είναι τακτικοί επισκέπτες και σε ξένα τουριστικά θέρετρα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες επιχειρούν να εντοπίσουν τους κρυφούς λογαριασμούς που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και τις εταιρίες που έστησαν για να ξεπλένουν το βρόμικο χρήμα που προέρχεται από τα θαλασσοδάνεια που είχαν αρπάξει από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα πρόκειται να αντιμετωπίσουν δικαστικές περιπέτειες.

Κάποιοι απ’ αυτούς κινδυνεύουν να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αλλά και με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος αφού οι περισσότεροι έχουν ρίξει φέσι και στο δημόσιο.

Όπως αποκάλυψε στην KONTRA αρμόδιος παράγοντας που συμμετέχει στην έρευνα για τους χρεοκοπημένους κροίσους, οι ποινικές διώξεις είναι επιβεβλημένες γιατί οι εν λόγω κύριοι προκαλούν την κοινωνία που έχει πληρώσει με αίμα τα εφιαλτικά μνημόνια και τη χρεοκοπία της χώρας.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί η ιδιότυπη ασυλία των χρεοκοπημένων κροίσων».

Δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει φτωχός για να μην πληρώσει τα χρέη σε εφορίες και τράπεζες, να διαθέτει πολυτελή βίλα, την οποία εμφανίζει ως ιδιοκτησία offshore εταιρίας, κότερο και καμιά δεκαριά κάρτες εξωτερικού.

Στη μαύρη λίστα περιλαμβάνονται πτωχευμένοι επιχειρηματίες απ’ όλους τους κλάδους. Ιδιοκτήτες πτωχευμένων τεχνικών εταιριών, βιομήχανοι που έβαλαν λουκέτο και έριξαν κανόνι, πρώην ξενοδόχοι, διαφημιστές, προμηθευτές του δημοσίου και κάποιοι που πήραν θαλασσοδάνεια για καράβια τα οποία έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here