«Η μικρόνοια βλάπτει…τους άλλους»…..του Λεωνίδα Μαγκλή.

0
500

Τους ιδιοφυείς, τους θαυμάζω.
Τους νουνεχείς, τους συμμερίζομαι.
Τους μικρόνοες, τους αγνοώ.

Κάποτε ένας μεγαλοπροβαλλόμενος «σοσιαλιστής», ο Γεώργιος Κατσιφάρας, είχε πει το αμίμητο: «Εμάς, ούτε ο θυρωρός μας δεν θα μας γνώριζε εάν δεν υπήρχε ο Αντρέας».

Εμείς, λοιπόν, οι Κηφισιώτες, μη γνωρίζοντες ούτε το θυρωρό ούτε τον Ν. Χιωτάκη, αρκεστήκαμε στο άνωθεν «χρίσμα».Δεν προσπαθήσαμε, δηλαδή, να μπούμε στον κόπο να ψάξουμε για κάποιον ιδιοφυή. Ούτε καν για έναν νουνεχή. Απλά, αρκεστήκαμε ν’ αποδεχτούμε σαν «Χριστό =Μεσσία» αυτόν που κάποιοι άλλοι – που ήξεραν περισσότερα; 

Που το έκαναν «για το καλό μας;» που ο συγκεκριμένος θα εξυπηρετούσε «σκοπούς τους;» που…θεώρησαν ως ενδεδειγμένο να λάβει το «χρίσμα».

Μετά από την τρίτη θητεία του στη Δημαρχία, τα αποτελέσματα είναι πια οφθαλμοφανή ακόμα και σε αόμματους:

– Γλυφαδοποίηση, κατά πρώτον λόγο, της Κηφισιάς. Εγκατάλειψη του δημοτικού πράσινου, της οδοποιίας, του δημοτικού φωτισμού, της καθαριότητας.

– Μυκονοποίηση της Νέας Ερυθραίας, με πληθώρα μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, διατάραξη της ησυχίας και ηρεμίας των κατοίκων, σπάσιμο του κοινωνικού ιστού του μικρασιατικής καταγωγής πληθυσμού της πόλης.

– Την Εκάλη, τη φοβάται. Το κεφάλαιο, το προσκυνάς, δεν το φτύνεις.

Από παντού ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για ατασθαλίες, για μεροληψίες, για υπερβάσεις. Επί εννιά χρόνια κοντράρισε σε προσωπικό επίπεδο το συμπολίτη μας Χαράλαμπο Μαυρομμάτη. 

Έβαλε σε κίνηση όλον τον μηχανισμό των «ημετέρων», των τεχνικών υπηρεσιών, των νομικών υπηρεσιών. Ξόδεψε ένα σκασμό χρήματα – όχι δικά του, προσωπικά – αλλά του Δημότη φορολογούμενου. Προς τι; Μήπως η νόμιμη ενοικίαση ενός εκατόχρονου σπιτιού στη Γεωργαντά ως γραφεία θα αλλοίωνε τη μορφή της Κηφισιάς;

Εδώ, έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Όχι. Ήταν ότι έπρεπε να κρατηθεί το σπαθί του Δαμοκλή πάνω απ’ τα κεφάλια όλων μας, «πας μη μεθ’ ημών, καθ’ ημών». Έπρεπε να κρατηθεί η μονομερής απειλή, ότι όλοι από εδώ θα περάσετε.

Και τώρα; Εισαγγελείς, Διοίκηση, Προϊστάμενες Αρχές, όλες τον κυνηγάνε. Ο ίδιος δεν είναι απ’ την Κορώνη. Λεει, όμως, ότι έχει κουμπάρο από εκεί. Για να δούμε. Πόσο θ’ αντέξει κι ο κουμπάρος στην εξουσία; Πόσο θ’ αντέξουν όλοι τους αυτό το βαρίδι;

Οι αδελφοί Ψωμιάδη, ο «ατσαλάκωτος» Παπαγεωργόπουλος, ο Άκης, ο Παπακωνσταντίνου, κ.α., κι αυτοί νόμιζαν, κάποτε, ότι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη».

Όπως είπε ψηλά ιστάμενος δημόσιος λειτουργός: «Περιβολάρη θέλατε για Δήμαρχο, περιβολάρη έχετε!».

Με τις υγείες μας!

Ευχαριστώ για το φιλόξενο και δημοκρατικό –(«μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοιν μύθον ακούσης» – «audiatur et altera pars» βήμα της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας Kifisia Press, που επιτρέπει την οφειλόμενη, αλλά όχι εξυπακουόμενη, πολυφωνία.

Με τιμή
Λεωνίδας Μαγκλής

Υ.Γ.: Ο κ. Λ. Μαγκλής είναι ο δικηγόρος που χειρίστηκε επιτυχώς επί εννιάμιση χρόνια την «υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη».

Παλιός Κηφισιώτης, γέννημα-θρέμα της πόλης μας, γνωρίζει πράγματα – καταστάσεις – πρόσωπα γι’ αυτό και συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αίτημα του συμπολίτη μας, προς όφελος όλων των συμπολιτών, που αντιμετωπίζουν την αυθαιρεσία της δικαιοσύνης.

Ο Λεωνίδας και Τέλης είναι γιοί του διάσημου συγγραφέα, αείμνηστου Γιάννη Μαγκλή, που υπήρξε και πρόεδρος των Ελλήνων συγγραφέων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here