Η Νέα Επικοινωνιακή Μπαρούφα του Κυριάκου Μητσοτάκη με απλά λόγια για το F-35.

0
246

-Είναι όπλο πρώτου χτυπήματος κάτι που είναι εκτός των σχεδιασμών της Ελληνικής Άμυνας, εκτός αν θέλουμε να επιτεθούμε κάπου.

-Είναι το ακριβότερο οπλικό σύστημα στην ιστορία την εξοπλισμών που χωρίς τα όπλα και την εκπαίδευση κοστίζει 150 εκατομμύρια το ένα!

-Χρειάζονται 3-5 χρόνια για υποδομές. Δεν είναι απλό αεροπλάνο που μπορείς να το αφήνεις απλά έξω ή σε απλό shelter. Χρειάζονται ειδικά «γκαράζ» με air condition γιατί έχουν ειδική βαφή, ενώ είναι πολύ αυστηρή η Lockheed στην προφύλαξή τους σε ειδικούς προστατευμένους χώρους, ειδική συντήρηση μετά από κάθε πτήση, αλλά και προστασία από την κατασκοπεία.

-Διαθεσιμότητα. Το F-35 δεν είναι απλό αεροσκάφος ούτε στη συντήρηση. Απαιτεί κόστος, ειδικές υποδομές, με μερικές από αυτές υποχρεωτικά εκτός χώρας σε ειδικά κέντρα. Και βέβαια έχει ήδη προβλήματα στη ροή ανταλλακτικών και κρίσιμων εξαρτημάτων καθώς η παραγωγή του είναι δαιδαλώδης, μοιρασμένη σε δεκάδες υπό-κατασκευαστές, σε όλο τον κόσμο.

-ΕΓΧΩΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμη η Πολεμική μας Αεροπορία θα δρα με 4 τύπους αεροσκαφών: τα F-16 Viper, τα υπόλοιπα F-16, τα Rafale και τα Mirage 2000-5. Μιλάμε 6 διαφορετικούς κινητήρες, όπλα, κράνη, πύραυλοι, εκπαίδευση.

-ΕΓΧΩΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρνείται πεισματικά να κάνει προσλήψεις στην ΕΑΒ, κάτι που έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα που τα Super Puma σκονίζονται στις αποθήκες αφού δεν υπάρχουν μηχανικοί να ασχοληθούν, αν και η εταιρία είναι μια από τις 5 παγκοσμίως που έχει πιστοποίηση για συντήρηση των C-130, ψάχνουμε ιδιωτικές εταιρίες αμφιβόλου ποιότητας για να στείλουμε στο εξωτερικό τα αεροσκάφη με…πλοίο (!!!) για να κάνουν συντήρηση! Τα Rafale με αυτή την προοπτική σε 2-3 χρόνια δεν θα μπορούν να πετάξουν, σκέψου να έχουμε πόλεμο ή τα F-35 που θέλουν μια ΕΑΒ μόνα τους!

-Σε stealth εκδοχή μεταφέρει μικρό οπλικό φορτίο, ίσως μη επαρκές για τις «Ελληνικές» αποστολές και με μικρή αυτονομία, ενώ οι βομβαρδισμοί είναι μια αποστολή που μπορούν να εκτελέσουν άριστα ακόμη και τα αναβαθμισμένα F-4E με μεγαλύτερο φορτίο και φθηνότερα.

Πηγή: netakias.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here