Η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει και ο Ερντογάν ζει πολυτελή ζωή.

0
552

Συνεχίζει να χτίζει παλάτια παρακμιακής πολυτέλειας αγνοώντας την όποια κριτική της αντιπολίτευσης.

Επί δύο χρόνια η Τουρκία υποφέρει από μία βαριά οικονομική και νομισματική κρίση. Η λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η ανεργία παραμένει υψηλή, ιδιαίτερα στους νέους.

Πρόσθετη επιβάρυνση προκαλούν οι στερήσεις της πανδημίας, η οποία επιπλέον έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό, έναν από τους πιο προσοδοφόρους κλάδους της τουρκικής οικονομίας.

Δύσκολοι καιροί για τους Τούρκους, που αναγκάζονται είτε να «σφίξουν τη ζώνη τους» ακόμη περισσότερο, είτε να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερη ζωή.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να χτίζει παλάτια παρακμιακής πολυτέλειας, αγνοώντας την όποια κριτική της αντιπολίτευσης.

Υ.Γ. Κόλαφος στην Τουρκία από Moody’s: Υποβαθμίζει 13 τράπεζες, προειδοποιεί για capital controls.

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου των καλυμμένων ομολόγων πέντε τουρκικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή του για την υποβάθμιση του αξιόχρεου 13 τουρκικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, οι υποβαθμίσεις των 13 τραπεζών καθοδηγήθηκαν από την υποβάθμιση στις 11 Σεπτεμβρίου του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου στο Β2 με αρνητικές προοπτικές από Β1 με αρνητικές προοπτικές.

Η υποβάθμιση αυτή οδήγησε στη μείωση της οροφής για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και στη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here