Η «πίστωσης» κυριαρχεί…..στις προμήθειες του δημοσίου!

0
177

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων) οικογενειάρχης με παιδιά. Διατηρώ το κατάστημα μου αρκετά χρόνια και έχω γνώση της αγοράς.

Όπως όλοι γνωρίζουν κάθε είδους δημόσια υπηρεσία όπως Δήμος, Σώματα Ασφαλείας κτλ διαθέτουν οχήματα για τις ανάγκες τους τα οποία ανταλλακτικά προμηθεύονται από την ελεύθερη αγορά δηλαδή τους ιδιώτες και συναδέλφους μου.

Το πρόβλημα και το σκάνδαλο είναι, και για αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος, ο τρόπος με τον οποίο τα προμηθεύονται και τα πληρώνουνε.

Όταν μια οποιαδήποτε υπηρεσία σου ζητάει ένα ανταλλακτικό και το μόνο που ενδιαφέρει το γραφειοκρατικό σύστημα είναι το να τους κάνεις πίστωση από 6 μήνες (στην καλύτερη) έως 10 μήνες. Δεν ρωτάνε ούτε πόσο κάνει, ούτε τι ποιότητας είναι το μόνο που θέλουν είναι πίστωση.

Και έτσι έχουμε το φαινόμενο ένα κατάστημα το οποίο θα πουλήσει ένα ανταλλακτικό σε έναν ιδιώτη π.χ. 10 ευρώ να το πουλάει στο δημόσιο τουλάχιστον 20 ευρώ.

Εκτός του ότι έτσι χάνει το δημόσιο τεράστια ποσά δεν κινείται και σωστά η αγορά και αυτό γιατί όποιος έχει ρευστό και άνεση οικονομική μόνο μπορεί να προμηθεύσει το δημόσιο και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες μένουν έξω.

Και αυτό γιατί στην αγορά η πίστωση μεταξύ των ιδιωτών που έχουνε μείνει και λειτουργούν δεν ξεπερνάει τους 2 μήνες.

Αν το δημόσιο δεν λειτουργήσει σαν ιδιώτης και ο κάθε υπεύθυνος υπάλληλος να έχει αίσθηση της ευθύνης του και να ξέρει ότι διαχειρίζεται λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε κράτος.

Όσο και να αυξήσουν την φορολογία, όσους και να απολύσουνε, όσες δαπάνες και να περικοπούνε από την υγεία, παιδεία και άμυνα πάλι χρεωμένοι θα είμαστε.

Για αυτό ΚΥΡΙΟΙ σαν Έλληνας Πολίτης Φωνάζω. Φτιάξτε κράτος και δημόσια διοίκηση!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here