Η παιδική χαρά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου!

0
227

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες – αν όχι όλες – παιδικές χαρές του Δήμου Κηφισιάς πάσχουν ελλιπούς ή ανύπαρκτης συντήρησης.

Γι' αυτό και σε καμία από αυτές δεν θα δείτε το σήμα της πιστοποιημένης παιδικής χαράς που κατά το νόμο, δηλαδή κατά το άρ.9 παρ.3 της υπ' αριθμ. 28492/18-Μαΐου-2009 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών απαιτείται να τίθεται σε εμφανές σημείο αυτής μετά την πιστοποίησή της.

Το εικονιζόμενο παιγνίδι είναι σπασμένο κι επικίνδυνο για τα παιδιά των δημοτών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου!

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή Κηφισιάς, αυτή της διοίκησης Χιωτάκη παρέδωσε παιδικές χαρές που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του νόμου – με άλλα λόγια άφησε δια των παιδικών χαρών την «παρακαταθήκη» της στην νέα διοίκηση Θωμάκου εν είδη πιστοποίησης πλήρους αδιαφορίας για τους χώρους που συχνάζει πλήθος δημοτών της Κηφισιάς και τα παιδιά τους. 

Η διοίκηση Χιωτάκη όχι μόνο δεν τήρησε την υπ' αριθμ.28492/18-Μαΐου -2009 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου για τις αναγκαίες προδιαγραφές των παιδικών χαρών της Κηφισιάς, αλλά επίσης έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την υπ'αριθμ.15693/18-Απριλίου-2013 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με την οποία παρατάθηκε ο χρόνος εντός του οποίου οι δήμοι οφείλουν να διαμορφώσουν παιδικές χαρές με τις προβλεπόμενες στο νόμο προδιαγραφές, δηλαδή μέχρι την 31/12/2014.

Έτσι, μέχρι να παραδώσει η διοίκηση Χιωτάκη την 31/8/2014 και να αναλάβει η διοίκηση Θωμάκου την 1/9/2014 στην Κηφισιά τίποτε δεν έγινε για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση Θωμάκου έσπευσε, ως όφειλε και ενδείκνυται νομικά, να κάνει χρήση της διάταξης του άρ.10 της ΥΑ υπ' αριθμ.28492/18-Μαΐου-2009 και να σημάνει ευδιάκριτα τη διακοπή λειτουργίας όσων παιδικών χαρών δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου – πιθανόν όλων των παιδικών χαρών της Κηφισιάς.

Το εικονιζόμενο παιγνίδι είναι σπασμένο κι επικίνδυνο για τα παιδιά των δημοτών στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου!

Η σήμανση αυτή παρέχει προσωρινή προστασία εν είδη αποποίησης ευθύνης της δημοτικής Αρχής για την ακαταλληλότητα των παιδικών χαρών. Ωστόσο, η σήμανση αυτή μπορεί μόνο πρόσκαιρα να δικαιολογήσει την αδυναμία της εκάστοτε δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση των παιδικών χαρών. 

Δήμαρχοι, όπως ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκεια της σήμανσης να δικαιολογήσει την επί μακρόν ακαταλληλότητα των παιδικών χαρών, αλλά και το γεγονός ότι μια σήμανση νομικής σημασίας για την προστασία της δημοτικής Αρχής μπορεί ταυτόχρονα να έχει αρνητική επικοινωνιακή ερμηνεία από τους δημότες κρίνοντας τη δημοτική Αρχή, προέβησαν σε κατεπείγουσα με απευθείας ανάθεση έργου αποκατάστασή τους (βλ. για το δήμο Αμαρουσίου την απόφαση υπ' αριθμ.166/24-Ιουλίου-2014) και αυτό γιατί στις παιδικές χαρές οι δημότες βλέπουν απτά και κρίνουν εύλογα το ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής για την ευταξία στην πόλη τους αλλά και την ικανότητά της ν' ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της.

Η παρούσα δημοτική Αρχή Κηφισιάς αν ήθελε ν' αποφύγει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις υφιστάμενες εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές και σεσημασμένες ως ακατάλληλες θα έπρεπε να είχε ενεργήσει απευθείας αναθέσεις για την επισκευή τους διαθέτοντας το αναγκαίο χρηματικό ποσό εντός του δεύτερου τριμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων της.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here