Η «παντοδύναμη» Μέρκελ που έχει επιβάλλει τις απόψεις της για την πορεία της Ευρώπης, δέχεται πλήγματα από παντού!

0
143

Τα τελευταία 24ωρα όλες οι ενδείξεις προκαλούν το συμπέρασμα ότι η «παντοδύναμη» Γερμανία που έχει επιβάλλει τις απόψεις της για την πορεία της Ευρώπης, δέχεται πλήγματα κι έχει μπει στο στόχαστρο όχι μόνο της Ουάσινγκτον αλλά και της Μόσχας. Σε ότι αφορά στην δεύτερη με….ελληνική υπογραφή μάλιστα!

Ο επί πολλά χρόνια Έλληνας ανταποκριτής στην Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος υπογράφει ένα άρθρο για την ιστοσελίδα «Σύγχρονη Ρωσία» στο οποίο επισημαίνει μια λεπτομέρεια εξαιρετικά ενοχλητική για την Γερμανία:

«Δεν ξέρω αν, όταν η νέα κυβέρνηση έκανε τη συμβολική κίνηση και επισκεπτόταν το μαρτυρικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής, γνώριζε ότι η 27 του Γενάρη συνέπιπτε με δύο ιστορικές επετείους εξ ίσου συμβολικές.

Τα 70χρονα της απελευθέρωσης του κολαστηρίου του Αουσβιτς και τα 71 χρόνια από το σπάσιμο του αποκλεισμού του Λένινγκραντ»……γράφει στην ιστοσελίδα η οποία απηχεί πάντα τις απόψεις της Μόσχας.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι η Μέρκελ λίγες ημέρες πριν από την επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς, είχε καλέσει στο Βερολίνο τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ο οποίος σε ένα ακόμη ατόπημά του δήλωσε ότι κινδυνεύει από την Ρωσία, γιατί «όλοι μας θυμούμαστε πως στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο σοβιετικός στρατός επιτέθηκε κατά της Γερμανίας και της…..Ουκρανίας».

Το «αλάτι» στις πληγές της γερμανικής ιστορία δεν σταμάτησε εδώ αφού υπενθυμίζεται η πολιορκία του Λένινγκραντ και όλα αυτά μαζί συνδέονται με την κίνηση Τσίπρα να πάει αμέσως μετά από την ορκωμοσία του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής!

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση εκθειάζεται στην Μόσχα ακόμη και από τους αντιπάλους του Πούτιν, με έναν από αυτούς τον Σεργκέϊ Στανκέβιτς να υπόσχεται ότι θα…..κάνει άγαλμα του Τσίπρα στην Μόσχα «αν κατορθώσει να σπάσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις».

Τα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και ο έμπειρος Έλληνας ανταποκριτής επισημαίνουν τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως στην Μόσχα για οικονομική στήριξη της Ελλάδας με 5 έως 10 δις δολάρια για αρχή και μια σειρά από συμφωνίες που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες στην κουρασμένη ελληνική οικονομία.

Όπως και με την αμερικανική στήριξη μέσω των δηλώσεων Ομπάμα, έτσι και με τα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Μόσχα θα πρέπει όλοι μας και ειδικά η νέα κυβέρνηση να έχουμε μια λέξη στο μυαλό μας: Ψυχραιμία!

Κι όταν την εξασφαλίσουμε να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση με γνώμονα πάντα το μέγιστο δυνατό.

Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι μετά από πολλά χρόνια αρνητικής δημοσιότητας και διπλωματικής χειμερίας νάρκης η Ελλάδα δείχνει να έχει «σφυγμό», παρουσία και άποψη. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here