Η παραίτηση Σταυρίδη και όλο το παρασκήνιο!

0
225

Ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης υπέβαλε στις 18/08/2013 την παραίτησή του.

Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Σταυρίδη, σημείωναν ότι «κάθε απόφαση που λαμβάνεται έχει κριτήρια που δεν μπορεί να τα ξέρουμε όλοι. Άρα είναι απόλυτα σεβαστή και αποδεκτή».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Σταυρίδης έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Σημειώνεται ότι του αιτήματος προς τον κ. Σταυρίδη να υποβάλλει παραίτηση προηγήθηκαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, ο ίδιος ταξίδεψε με το αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι μεγαλομέτοχος της Emma Delta που εξαγοράζει το 33% του ΟΠΑΠ, με πωλητή το ΤΑΙΠΕΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την απόφαση να ζητηθεί η παραίτηση ήταν ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σταυρίδης ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Σταυρίδη, πράγματι δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μελισσανίδη να επιστρέψουν με το αεροπλάνο του στην Κεφαλονιά, πρόσκληση που έγινε κατόπιν την υπογραφής της σύμβασης αγοράς του ΟΠΑΠ από την Emma Delta.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τους μήνες που προηγήθηκαν, οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν σε αρκετές περιπτώσεις τεταμένες, καθώς η Emma Delta «χρέωνε» στο ΤΑΙΠΕΔ μεγάλο μέρος της ευθύνης για συμφωνίες που έγιναν τόσο στην υπόθεση του τεχνολογικού παρόχου του Οργανισμού, όσο και στην υπόθεση των λαχείων.

Επί των θεμάτων αυτών υπήρξαν άλλωστε σκληρά εξώδικα της Emma Delta που μιλούσαν για ενδεχόμενες ευθύνες της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και ζητούσαν ακόμα και την παρέμβαση δικαστικών αρχών και της τρόικας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Σταυρίδη, η πρόσκληση του κ. Μελισσανίδη να συνταξιδέψουν ως την Κεφαλονιά έδειχνε απλώς ότι παρά τις ενίοτε σκληρές συγκρούσεις κατά τη διαπραγμάτευση, δεν υπήρχε προσωπική αντιπαλότητα.

Δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Μιλώντας στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις. «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», υποστήριξε απορρίπτοντας την υπόθεση ότι το deal του ΟΠΑΠ μπορεί να αντιστραφεί από τις εξελίξεις.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο πρακτορείο, τόνισε ότι το αίτημα για παραίτηση έγινε για λόγους ηθικής τάξης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here