Η παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ στο Citi του Λονδίνου!

0
252

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία παρουσίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Σταθάκης στο Citi στο Λονδίνο στις 26/11/2014.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι τα παρακάτω περιλαμβάνονται στην παρουσίαση και δεν είναι γνωστό τι είπε ο βουλευτής δια ζώσης στους εκπροσώπους των funds.

Η παρουσίαση εστίασε σε τομείς αναφορικά με την εγχώρια κατάσταση της οικονομίας και την πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα έτη.

Η ουσία όμως της παρουσίασης βρίσκεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ελληνικό χρέος και την αναδιάρθρωση του, τις πολιτικές για την ανάπτυξη, το δημοσιονομικό σχέδιο, το σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα και τις προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα.

Οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γιώργος Σταθάκης από τους επενδυτές στο Λονδίνο περιστράφηκαν γύρω από το ιδιωτικό χρέος, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε ακυρώσεις μνημονιακών νόμων, όπως η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι διαδικασίες για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία περιγραφή της κατάστασης στη χώρα όπως είναι τώρα και με αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια.

Γενικά υπήρχαν θετικές αντιδράσεις, αλλά υπήρξε και έντονη κριτική, ενώ κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί. Αναφέρουν, επίσης, ότι βασικό χαρακτηριστικό της παρουσίασης ήταν ότι βασιζόταν σε πολιτικές που αντιτίθενται στη λιτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταθάκης είχε επαφές σε διοργανώσεις επενδυτών που διργάνωσαν Merryll Lynch, η Nomura και το Kepler Cheuvreux.

Κατεβάστε ολόκληρη η παρουσίαση που έγινε στους εκπροσώπους των επενδυτικών οίκων στο Λονδίνο πατώντας ΕΔΩ…..

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

{jcomments on}
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here