Η περιφερειάρχης Δούρου ακυρώνει τους διαγωνισμούς Σγουρού για τα σκουπίδια!

0
189

Τρεις προτεραιότητες για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θέτει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μέσω επιστολής που απέστειλε στους Δημάρχους της Αττικής, μιλώντας για την ανάγκη συντονισμένης δράσης που θα συνδυαστεί με διαφανείς διαδικασίες.

Σύμφωνα με την επιστολή, μέσα στις άμεσες προτεραιότητές της είναι η ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από τη διοίκηση Σγουρού για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, οι προτεραιότητες της κ. Δούρου είναι τρεις:

Προτεραιότητα πρώτη: το νέο, αποκεντρωμένο σύστημα, που θα εφαρμοστεί σταδιακά, με σταθερά βήματα και συγκεκριμένους στόχους και σαφή χρονικό ορίζοντα, θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα και δεν μπορεί να στηρίζεται στη μία και μοναδική εγκατάσταση της Φυλής.

Προτεραιότητα δεύτερη: είναι απαραίτητη η ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ, με φαραωνικά έργα, εγγυημένες μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

Προτεραιότητα τρίτη: επιβάλλεται άμεσα η ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ μέσα από δημόσια, ευρεία διαβούλευση με το σύνολο των δήμων της Αττικής, τους κοινωνικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Διαβάστε την επιστολή της κ. Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους της Αττικής πατώντας ΕΔΩ…...

ΕΡΩΤΗΣΗ / ΑΠΟΡΙΑ: Τι θα τα κάνετε τα σκουπίδια κ. Δούρου μέχρι να υιοθετήσετε και να υλοποιήσετε άλλο μοντέλο διαχείρισης;;

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here