Η πρασινομάτα Φελίσιτι Τζόουνς!

0
913

Καλά είπα ότι η φετινή Απονομή των Όσκαρ πρέπει να ονομαστεί «Η επέλαση των Άγγλων», αφού ακόμη ένα αστέρι της βρετανικής σώου μπιζ είναι προτεινόμενο για Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου.

Ο λόγος για την μικροσκοπική, μόλις 1.59 ύψος, πρασινομάτα Φελίσιτι Τζόουνς, με το εκφραστικό μουτράκι.

Η Φελίσιτι υποδύεται εκπληκτικά τη σύζυγο του Στήβεν Χόκιν που εναρκώνει ο συμπατριώτης της Εντ Ρέντμεην – σάρωσε κι αυτός τα βραβεία – στην ταινία «The Theory of Everything».

O.K. έχει δυνατό αντίπαλο την 54άχρονη Αμερικανίδα Τζουλιάν Μουρ που ήδη κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, SAGA & BAFTA – τα αγγλικά Όσκαρ -, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο Εντ Ρέντμεην πήρε το BAFTA α' ανδρικού ρόλου, όπως αναμενόταν.

Ποια είναι

Η Φελίσιτι Ρόουζ Χάντλι Τζόουνς γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1983 στο Μπέρμιχαμ και τώρα ζει στο Μπέθναλ Γκρην στο Γουέστ Έντ του Λονδίνου, όπου συζούσε με τον μέχρι προ ολίγου αγαπημένο της σύντροφο. Βέβαια τον περισσότερο χρόνο πια τον περνάει στην Αμερική, αφού εκεί ανθίζει η καριέρα της…..

Μεγάλωσε στο προάστιο Μπέρνβιλ του Μπέρμιχαμ, ο πατέρας της είναι δημοσιογράφος και η μητέρα της εργαζόταν σε διαφημιστική εταιρία. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ, αφού όταν ήταν τριών η Φελίσιτι χώρισαν και τη μικρή και τον αδελφό της ανέθρεψε μόνη της η μητέρα τους. 

Κι όμως η Φελίσιτι υποστηρίζει ότι η οικογένειά της είναι πολύ δεμένη. Φοίτησε σε σχολεία θηλέων, Αγγλική Φιλολογία στο Whadham College στην Οξφόρδη και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ruskin επίσης στην Οξφόρδη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έπαιρνε μέρος σε πολλά σχολικά θεατρικά έργα, ακόμη και σε περιοδεία που έκαναν στην Ιαπωνία.

Ήταν μόλις 11 ετών όταν γράφτηκε σε ένα θεατρικό κλαμπ και την επόμενη χρονιά συμμετείχε επαγγελματικά σε τηλεταινία, μαζί με την Κίρα Νάιτλι. Στη συνέχεια άρχισε να παίζει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές, στο θέατρο φυσικά, σε κινηματογραφικές ταινίες, με αποτέλεσμα πολλές υποψηφιότητές της, αλλά και κατακτήσεις σημαντικών βραβείων.

Και η Φελίσιτι επιλέχθηκε σαν το «πρόσωπο» του οίκου μόδας «Burberry» – που πάντα προτιμά να διαφημίζεται με βρετανούς ηθοποιούς,- δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν την διάλεξε σαν πρέσβειρά του και ο οίκος Dolce & Gabbana. Για το 2015 γυρίζει το νέο «Star Wars». 

Προσωπικά

Η Φελίσιτι διατηρούσε σχέση με τον γλύπτη Εντ Φορμίελς από το 2003 έως το 2013. Ο χωρισμός ήταν δύσκολος και για τους δύο. Ο Εντ μάλιστα τόσο βαρέως το έφερε που στην τελευταία του έκθεση ένας πίνακας που ζωγράφισε είχε θέμα το ζευγάρι και τα παιδιά που ποτέ δεν θα αποκτήσουν μαζί.

«Είναι το πρώτο μου προσωπικό έργο που δημιούργησα έπειτα από ένα δεσμό δέκα ετών. Ο Φρέζιερ Κρέην ( από μια τηλεοπτική κωμική σειρά) λέει ότι όταν μια σχέση τελειώνει είναι σα να θρηνείς ένα θάνατο. Εγώ δεν κλαίω για το τέλος της σχέσης, αλλά για το θάνατο του μέλλοντος που ποτέ δεν θα έχεις με το πρόσωπο που «χάνεις»», τονίζει ο καλλιτέχνης.

Τώρα η μικροσκοπική, αλλά θαυματουργή ηθοποιός, ψάχνει για καινούργια αγάπη. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, η πρωταγωνίστρια του «Spiderman 2 ” δυσκολεύεται να βρει κάτι ενδιαφέρον. «Πήγα σε δύο ραντεβού», λέει, «αλλά δεν με ενδιέφεραν κι αισθανόμουνα πολύ άβολα.

Έπειτα από μια δεκαετή σχέση είναι φυσικό. Ο δεσμός μου με τον Εντ μου έδωσε πολλά, μου έμαθε πολλά και είμαι ευγνώμων που ο άνθρωπος αυτός υπήρξε στη ζωή μου. Αλλά δυστυχώς δεν κράτησε. Είμαι ρομαντική και είναι όμορφο να έχεις κάποιον αληθινά δίπλα σου να μοιράζεσαι τα όνειρά σου ».

Οι θαυμαστές βέβαια δεν λείπουν από τη νεαρή ηθοποιό , με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Στήβεν Χόκιν τον οποίο γνώρισε κατά τα γυρίσματα της ταινίας.

«Το γύρισμα κράτησε μία ώρα κι ο καθηγητής μας παρακολουθούσε», λέει η Φελίσιτι, «Όλοι περιμέναμε με αγωνία τη γνώμη του».

Και τότε εκείνος έγραψε σε ένα χαρτί: «Θα ρωτήσετε τη Φελίσιτι, αν θέλει να μου δώσει ένα φιλί;» Αυτό φανερώνει την απίστευτη δύναμή του να μην παίρνει σοβαρά την κατάστασή του και το ότι εξακολουθεί να θαυμάζει το ωραίο φύλο. Τον αγκάλιασα, τον φίλησα και του είπα: «Είστε καταπληκτικός!». .

Διάσημες ατάκες

«Ήθελα να παίξω το ρόλο της Τζέην Χόκιν, για να παροτρύνω τους ανθρώπους να μην εγκαταλείπουν άτομα με αυτή την ασθένεια. Η γιαγιά μου υποφέρει από άνοια και η μητέρα μου στέκεται χρόνια δίπλα της, κι από κόρη έχει γίνει μητέρα για τη γιαγιά μου.»

«Αξέχαστο θα μου μείνει, όταν γυρνούσαμε κάποιες σκηνές και τις παρακολουθούσαν από τη μια ο καθηγητής κι απ την άλλη η πρώην γυναίκα του η Τζέην με τον δεύτερο και τωρινό της σύζυγο. Κι εμείς να τους υποδυόμαστε…..Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τις αντιδράσεις τους. Δεν θα πρέπει να ήταν τόσο ευχάριστο, αλλά πολύ γενναίο.»

«Πριν πάρω μέρος στην ταινία είδα πολλά ντοκιμαντέρ και διάβασα πολλά για το έργο και τη ζωή του φυσικού δρα Στήβεν Χόκιν, ώστε να έχω πλήρη εικόνα για εκείνον. Είδα σκηνές με τη γυναίκα του να τον ταϊζει ή να του δίνει να πιει σαμπάνια, όταν εκείνος άρχισε να παραλύει και ήταν θαυμαστό εκ μέρους της.»

«Δεν θέλω να υποδύομαι μόνο ευαίσθητες ρομαντικές γυναίκες. Θέλω και κάτι πιο δυναμικό. Κάτι που να σε εξουθενώσει μέχρι να το καταφέρεις. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να παίζεις.»

«Στην ερμηνεία πρέπει να παίρνεις και ρίσκα, αλλιώς δεν βγαίνει κάτι ενδιαφέρον. Εγώ δεν ακολουθώ πάντα όσα μου λέει ο σκηνοθέτης. »

«Η κάμερα αποτυπώνει την αντίδραση της στιγμής, κι αυτή είναι η μαγεία. Σαν ηθοποιός κάνεις ότι περισσότερο μπορείς για να αποδώσεις τέτοιες στιγμές.»

«Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όταν ενσαρκώνεις έναν χαρακτήρα εντελώς διαφορετικό από το δικό σου. Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here