Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το τέλος των μνημονίων – Η μεγάλη ανατροπή.

0
222

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό δείχνει δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες – με το δεδομένο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια – και έχει τεθεί υπόψη της ηγεσίας πολιτικού κόμματος.

Η δημοσκόπηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία που δίνει κατά καιρούς ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της διαπλοκής.

Τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της έρευνας είναι η δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι τέτοιου μεγέθους ώστε δεν μπορεί να αποκλειστεί πως όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το κυβερνών κόμμα θα είναι ακόμη και πρώτο. 

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να κατακτήσει την αυτοδυναμία ακόμη και αν είναι πρώτη, προοπτική που σημαίνει πρακτικά πως αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και αν η ΝΔ κόψει πρώτη το νήμα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στο κόμμα του αρχιδιπλεκόμενου Μητσοτάκη μετά την απόπειρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, ενώ ο Μητσοτάκης πληρώνει την γενικότερη παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Με λίγα λόγια τα ποσοστά της ΝΔ υποχωρούν εξαιτίας της διαπιστωμένης ανικανότητας και αδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασκήσει αντιπολίτευση επάνω στα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, να συναινέσει σε κεντρικές στρατηγικές επιλογές της χώρας, αλλά και εξαιτίας της άθλιας απόπειρας να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την καταστροφή και την επιμονή του να διατηρεί σε σημαντικά πόστα πρόσωπα προερχόμενα από την ακροδεξιά που είναι απωθητικά για τους Κεντρώους ψηφοφόρους.

Κυρίως, όμως, ο Μητσοτάκης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, πληρώνει την απόπειρά του να απαξιώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει τέλος στην κρίση, μία προσπάθεια που έχει αναγνωρίσει όλη η Ευρώπη εκτός από την αντιπολιτευτικό θίασο στην Ελλάδα.

Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η πτώση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής που πληρώνει την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να γίνει η ουρά της ακροδεξιάς σέχτας που πλαισιώνει τον Μητσοτάκη, αλλά και την παραμονή των «τοξικών» λόγω της εμπλοκής στο σκάνδαλο Novartis και όχι μόνο, Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου.

Εκείνο που καταγράφεται είναι η αισιοδοξία των πολιτών για την επόμενη ημέρα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, ενώ συντριπτικά είναι τα ποσοστά που δείχνουν πως οι ψηφοφόροι έχουν εμπεδώσει πως υπεύθυνοι της τραγωδίας που έζησε η πατρίδα μας τα προηγούμενα χρόνια είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του χθες. 

Ταυτόχρονα η κοινωνία στηρίζει συντριπτικά τα μέτρα της κυβέρνησης τόσο για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, όσο και για το σχέδιο τερματισμού του καθεστώτος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας.

Τέλος το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου τα ποσοστά γκρεμίζονται μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις με επιχειρηματίες.

Υ.Γ. Και οι δημοσκόποι στον βρώμικο πόλεμο κατά του Periodista.gr – Εμείς απαντάμε με στοιχεία!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here