Η πρώτη του πολιτική ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Κηφισιάς Μ. Κουρμαδιά με κείμενο Αρχών και 20 υποψηφίους.

0
901

Την πρώτη του πολιτική ομιλία ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς Μανώλης Κουρμαδιάς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη Βίλα Δροσίνη της Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της «Ελεύθερης Δημοτικής Παράταξης, η Πόλη μου» παρουσίασε κείμενο αρχών και θέσεων του συνδυασμού. Επίσης ο Μανώλης Κουρμαδιάς ανακοίνωσε το πρώτα 20 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Την ίδια στιγμή ο Μανώλης Κουρμαδιάς βράβευσε για την προσφορά τους  παλαιούς δημοτικούς συμβούλους της Κηφισιάς όπως ο Φραγκίσκος Νηστικάκης και ο Περικλής Καραγιαννάκης.

Ο Μανώλης Κουρμαδιάς επισήμανε ότι ο συνδυασμός στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή Ελεύθερων  πολιτών και ότι είναι ένας συνδυασμός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διαμορφώνει πρόγραμμα με σκοπό:

Α) Τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων.

Β) Την ποιότητα ζωής

Γ) Την οικολογική προστασία

Δ) Την ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών

Ε) Τη δημιουργία και την καθιέρωση καινοτόμων ιδεών.

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «η Πόλη μου» αντλεί δύναμη από τις καλύτερες παραδόσεις της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, τις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης, του ήθους και των ικανοτήτων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κουρμαδιάς.

Στη συνέχεια  πρόσθεσε ότι ο Ελεύθερος Συνδυασμός «η Πόλη μου» είναι ένα δημιούργημα των πολιτών, που ενδιαφέρονται για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ελεύθερη, αδέσμευτη, με αυτοτελείς πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο Μανώλης Κουρμαδιάς κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι:

-Ο Ελεύθερος Συνδυασμός «η Πόλη μου» απευθύνεται σε όλους τους δημότες και κατοίκους και είναι έξω από νοοτροπίες του παρελθόντος, άνομες εξυπηρετήσεις ημετέρων και χρόνιες αδικίες, που μετατρέπουν την Τ.Α. από λειτούργημα σε επάγγελμα, αγνοώντας ότι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά, είναι υπηρέτες του πολίτη κι όχι αφεντικά.

-Ο Ελεύθερος Συνδυασμός «η Πόλη μου» πιστεύει στη δύναμη και τις δυνατότητες των νέων, παρακινεί τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά, έχοντας ως εφόδιο τη γνώση και την εμπειρία των παλαιοτέρων, σε συνδυασμό με την καινοτομία, τη θέληση και την επιμονή τους.

-Θέτουμε σε ισχύ την κινητήρια δύναμη, για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, για ένα μέλλον ευοίωνο.

-Θυμίζουμε ότι η παραμονή των αιρετών στους Δημαρχιακούς θώκους, επί μακρό χρονικό διάστημα, εξελίσσεται σε ιδιοκτησιακό καθεστώς.

-Ο Ελεύθερος Συνδυασμός «η Πόλη μου» απέχει από τις σημερινές νοοτροπίες, συνήθειες και πρόσωπα και έχει ως σκοπό την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, για την ανάπτυξη και την αισθητική της πόλης.

-Η ανάπτυξη δομών αλληλεγγύης, είναι βασική αρχή του Συνδυασμού, ώστε κανείς να μην είναι μόνος του σε αυτήν την κρίση.

-Ο Συνδυασμός επιδιώκει την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας με στόχο, την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων:

α. Της ανεργίας και της ακρίβειας

β. Της αλληλεγγύης

γ. Της προστασίας του περιβάλλοντος ( και της αμιγούς κατοικίας)

δ. Της ασφάλειας των πολιτών

ε. Της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων του Δήμου μας κλπ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κουρμαδιά στην κίνηση αυτή μπορούν να  συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, δημότες και μη, που συμφωνούν με τους σκοπούς και τους στόχους της, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός μεγάλου Ελεύθερου Δημοτικού Συνδυασμού.

Πρόσθεσε ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συνδυασμού «η Πόλη μου» στηρίζεται στη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την αποκέντρωση, την ανανέωση προσώπων και την αγαστή συνεργασία των τριών  κοινοτήτων, Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας- Εκάλης, ως ένας Δήμος.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Πόλη μου» τόνισε ότι βασική αρχή λειτουργίας είναι η αρχή της πλειοψηφίας με παράλληλο σεβασμό όλων των απόψεων.

Ενημέρωσε τους πολίτες ότι ο συνδυασμός ορίζει επιτροπές και δημιουργεί ομάδες  για τη μελέτη και την οργάνωση διαφόρων θεμάτων,  όπως:

α. Συγκοινωνιακών και  Κυκλοφοριακών θεμάτων

β. Τεχνικών Υποδομών

γ. Καθαριότητας

δ. Κοιμητηρίου και εκτός δομών, Ειδική Επιτροπή, που θα ασχολείται μονίμως με την Ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης επιτροπές

α) Για την Παιδεία και το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

β) Τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

γ) Την Υγεία, την Πρόνοια, τη Βοήθεια στο σπίτι

δ) Την Οικονομία και τους Θεσμούς

ε) Τη Διαδικτυακή επικοινωνία (Ραδιοφωνικό Σταθμό)

 Στ) Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κουρμαδιά  οι επιτροπές αυτές μπορεί να αποτελούνται από πολίτες και εκτός Συνδυασμού, αρκεί να συμφωνούν με τις αρχές, τους σκοπούς και τους στόχους του.

Τόνισε ότι Συνοικιακές Επιτροπές του  Συνδυασμού δημιουργούνται στους τόπους κατοικίας, αφού συμπληρωθεί ο αριθμός των τριών ατόμων, ενώ οι Συνοικιακές Επιτροπές  θα έχουν την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα στη γειτονιά τους.

Στη συνέχεια είπε ότι οι Οικονομικοί πόροι του Συνδυασμού  προέρχονται από τις εισφορές των μελών και  τις εκδηλώσεις του Συνδυασμού.

Ο Μανώλης Κουρμαδιάς  έδωσε την υπόσχεση  για την πιστή εφαρμογή των αρχών και των θέσεων της διακήρυξης. Στη συνέχεια της εκδήλωσης ανακοίνωσε τα πρώτα 20 ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.

Σύμφωνα με τον  Μανώλη Κουρμαδιά οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  του Συνδυασμού θα ανακοινωθούν σταδιακά μέχρι τις Εκλογές κατά ομάδες.

Οι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι παρακάτω:

ΑΝΤΩΝΕΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Επιχειρηματίας)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ (Ασφαλιστής)

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Δικηγόρος)

ΑΡΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Μηχ/κος  Αυτ/των)

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (πρ.Υπαλ. Ο.Σ.Ε.)

ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ποινικολόγος)

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Ζωγράφος)

ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Πληροφορική)

ΚΟΝΤΟΥΚΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (πρ.Υπ. Δήμου Κηφισιάς )

ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Καθηγητής)

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Πολιτικός Μηχανικός)

ΠΑΤΣΑΡΟΥ  ΕΛΕΝΗ (Εκπαιδευτικός)

ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Ιατρός)

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Επιχειρηματίας)

ΜΠΑΚΕΛΑΣ ΝΚΟΛΑΟΣ (Ελ. Επαγγελματίας)

ΡΑΒΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Δασκάλα Χορού)

ΡΑΓΚΟΥΣΗ  ΜΑΡΙΑ (Παρά-ιατρικά Επαγγέλματα)

ΣΟΥΡΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ανθοκηπουρός)

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Λογιστικά)

ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Μηχανολόγος)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: 

Παρόλη την δυστοκία που επικρατεί, μέχρι σήμερα, ανάμεσα στους υποψήφιους Δημάρχους, στο να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτια  με  τους υποψηφίους τους, ο Μανώλης Κουρμαδιάς ανακοίνωσε τους ανωτέρω  πρώτους  είκοσι, για να μπορέσουν επίσημα να κυνηγήσουν την ΑΓΡΑ ψήφων!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here