Η Πόπη Τσαπανίδου αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

0
145

Παρασκήνιο: Η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για εκλογές…

Η Πόπη Τσαπανίδου, ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ως η νέα Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η λήξη της συνεργασίας της Πόπης Τσαπανίδου με τον Τηλεοπτικό Σταθμό OPEN, όπου παρουσίαζε το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων.

Η Πόπη Τσαπανίδου γεννήθηκε το 1967. Κατάγεται απ’ το Βαλτοτόπι Κιλκίς. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να δουλεύει από την ηλικία των 16 ετών στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Στη δημοσιογραφική της καριέρα έχει περάσει από διάφορα πόστα στη Ραδιοτηλεόραση και τις Εφημερίδες, ενώ το 2011 δημιούργησε το www.ipop.gr.

Έχει παρουσιάσει εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και το Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου της ΝΕΤ.

Το 1999 συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του MEGA, «Δύο Ξένοι» και το 2014 στη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι».

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Facebook για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της δημοσιογράφου στο ΣΥΡΙΖΑ:

Το 2023 δικαιούμαστε όλοι να είναι μια καλύτερη χρονιά.

Η χρονιά της μεγάλης νίκης και της πολιτικής αλλαγής. Που θα έρθει μια ώρα αρχύτερα, αν εμείς οι ίδιοι γίνουμε η αλλαγή που προσδοκούμε.

Από τη νέα χρονιά Eκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Την καλωσορίζω και την ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρότασή μας.

Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο, που με μαχητικότητα και επάρκεια μας εκπροσώπησε μέχρι σήμερα. Θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ταυτόχρονα από τη θέση του υπευθύνου στρατηγικής επικοινωνίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εκλογική μας μάχη.

ΥΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Παρασκήνιο: Ο χειρισμός έκπληξη και τι σηματοδοτεί η επιλογή Τσαπανίδου ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ….του Σωτήρη Μπολάκη.

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει μια αναγνωρίσιμη και κατά τα άλλα συμπαθή στο ευρύ κοινό δημοσιογράφο και παρουσιάστρια αποδεικνύεται επικοινωνιακά ορθή.

Πολιτικά ερμηνεύεται αποκλειστικά μέσα από το πρίσμα της διεύρυνσης και της διείσδυσης του ΣΥΡΙΖΑ στα πλέον κρίσιμα εκλογικά ακροατήρια των γυναικών και των νέων.

Ο χειρισμός της ανακοίνωσης της Πόπης Τσαπανίδου ως διαδόχου του Νάσου Ηλιόπουλου συζητήθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο και τον πολιτικό σχεδιασμό. Τα στελέχη αρχικά αιφνιδιάστηκαν με τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κράτησε μυστική την απόφασή του όπως όμως και τα τουλάχιστον δυο πρόσωπα που γνώριζαν το θέμα.

Η επαφή σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αρχικά μέσω τρίτου προσώπου το οποίο έκανε την πρώτη βολιδοσκόπηση και στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρα πριν από περίπου 20 ημέρες να της απευθύνει προσωπικά την πρόσκληση βλέποντας στο πρόσωπο της κεντρικής παρουσίαστριας του OPEN την ιδανική περίπτωση για όσα νέα θέλει να ενσταλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι είδαμε στις οθόνες από τη συνάντηση του Προέδρου με την κα Τσαπανίδου ήταν από τις σπάνιες φορές που έτυχε μιας σοβαρής επικοινωνιακής προσέγγισης και γι’ αυτό για πολλούς πέρα από το σημαίνον σαφές στο ευρύ ακροατήριο έγινε και το σημαινόμενο, η ίδια η στροφή του Αλέξη Τσίπρα σε μονοπάτια επικοινωνίας και εξωστρέφειας έξω από τα καθιερωμένα.

Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει ένα λιγότερο Πολιτικό Πρόσωπο για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος σε μια από τις δυσκολότερες μάχες που έχει να δώσει μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν μπορεί να αποκόβεται από το γενικότερο σχέδιο του κ. Τσίπρα που από τις εσωκομματικές εκλογές και έπειτα έχει ονομαστεί «Ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ».

Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος δηλώνουν έτοιμοι να συνδράμουν και να προπονήσουν την κα Τσαπανίδου καθώς δεν κρύβουν ότι αναγνωρίζουν το ρίσκο του Προέδρου να τοποθετήσει ένα πρόσωπο σε πιεστική χρονική στιγμή δεν έχει προλάβει να αποκτήσει το απαραίτητο μέταλλο που απαιτεί η ηλεκτρική καρέκλα του εκπροσώπου.

Η υπόθεση «γυναίκα» ωστόσο φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα ακόμη Προνομιακό Πεδίο για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα καθώς μετά την ποσόστωση του 50% για όλες τις θέσεις του κόμματος η αναγωγή αυτή φτάνει πλέον και στην εικόνα του κόμματος προς τα έξω κάτι που αποτυπώνεται ήδη μεταξύ του γυναικείου κοινού το οποίο έδειξε ενθουσιασμό ή τουλάχιστον ενδιαφέρον ασχέτως κομματικής προτίμησης.

Στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η κα Τσαπανίδου κάνει μια ολική στροφή στην καριέρα της.

Έτσι δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι θα τοποθετηθεί και σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιώντας με εμφατικό τρόπο και την επιταγή του νέου καταστατικού του κόμματος για την ποσόστωση του 50% ανδρών γυναικών σε όλα τις εκλόγιμες θέσεις.

Ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να εκφραστεί και στην επόμενη Βουλή και αυτό περνά μέσα από τα ψηφοδέλτια. Μετά τις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και αμέσως μετά και πάντως μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο και το πρόγραμμα του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here