Η Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο καλεί τους συνδημότες της σε μια Δια-παραταξιακή Δημοτική Συμμαχία.

0
957

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, κ. Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο ανακοίνωσε με μια «ανοικτή επιστολή» προς τους δημότες της Κηφισιάς, ότι είναι υπέρμαχος μιας Δια-παραταξιακής Δημοτικής Συμμαχίας, για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Κηφισιάς, στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Η ανοικτή επιστολή της κ. Πατρινού έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, ζω καθημερινά το πλήθος των προβλημάτων του Δήμου μας καθώς και τις συλλογικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αντιμετώπισή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα όσα ακούγονται, λέγονται, γράφονται ή διαδίδονται για τα αυτό-διοικητικά πράγματα του διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς. Έναντι όλων αυτών, οφείλω να λάβω ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι η θετική, σε γενικές γραμμές, διάθεση της πλειοψηφίας των Δημοτικών μας Συμβούλων δεν στάθηκε ικανή να προχωρήσουμε με τρόπο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του Δήμου μας και στην υλοποίηση των έργων υποδομής, για τα οποία υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη.

Οι λόγοι της αποτυχίας αυτής κατά την άποψή μου είναι δύο:

Ο πρώτος λόγος αφορά την οραματική αδυναμία της ηγεσίας του Δήμου μας να σχεδιάσει  και να υλοποιήσει συλλογικά και μεθοδικά ένα πρόγραμμα δράσης, το οποίο να έχει τη στήριξη ή έστω την ανοχή των λοιπών δυνάμεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Ο δεύτερος λόγος αφορά το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων  Δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίες χωρίς την άσκηση ουσιαστικής και γόνιμης αντιπολίτευσης, άφησαν να αναλωθεί στο σύνολό της η θητεία της διοίκησης, σε συντηρητική διαχείριση των υπηρεσιακών θεμάτων, ώστε τελικά, αυτό που σε άλλους Δήμους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση προς τους πολίτες,  στο Δήμο μας να θεωρείται έργο.

Απέναντι σε αυτή την άχαρη, πλην όμως ολοκάθαρη πραγματικότητα, δύο είναι οι επιλογές:

Η επιλογή της σιωπής, της ανοχής και της ελπίδας ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί, ή

Η επιλογή της ειλικρινούς ανάληψης των ευθυνών μας με την ταυτόχρονη κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για τη δια παντός επίλυση των μικρών και μεγάλων θεμάτων των δημοτικών ενοτήτων της Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης.

Η ανάληψη ευθύνης και πρωτοβουλίας, την οποία νιώθω το χρέος να ενστερνιστώ δεν είναι απλά δικαίωμα. Είναι η υποχρέωση του κάθε ενεργού πολίτη να τιμήσει με τη δράση και την ενεργό συμμετοχή του,  την πόλη που τον γέννησε και  τον μεγάλωσε. Την πόλη στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Γι’ αυτό, με ειλικρινή σεβασμό απέναντι σε όλα τα πρόσωπα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τολμώ να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, να αναλάβω την προσωπική μου ευθύνη και να καταθέσω προς κρίση και αξιολόγηση τις βασικές μου αρχές και προτάσεις για την υπέρβαση κάθε καχεξίας, ατολμίας και αναποτελεσματικότητας.

Η πόλη μας δεν χρειάζεται κομματικούς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Δεν χρειάζεται παλαιοκομματικούς πολιτικούς σωτήρες. Γνωρίζει καλά, και τα προβλήματά της και τις λύσεις τους.

Η πόλη μας, χρειάζεται τους ενεργούς πολίτες της, τους Κηφισιώτες, τους Ερυθραιώτες και τους Εκαλιώτες σε ένα ενωτικό σχήμα τίμιων, άξιων, ικανών και νέων πολιτών, ανδρών και γυναικών.

Ο στόχος μου είναι απλός και ξεκάθαρος. Ο ειλικρινής διάλογος και η συνεχής επικοινωνία και συνεννόηση με όλους τους αυτό-διοικητικούς παραταξιακούς σχηματισμούς του Δήμου και με όλους τους πολίτες, ώστε να υλοποιηθεί ενωτικά ένα πρόγραμμα αναγέννησης και ανασύνταξης της Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας και της Εκάλης, από μια ισχυρή και ανεξάρτητη, δια-παραταξιακή δημοτική συμμαχία, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.

Υπό το πρίσμα αυτό είναι αυτονόητο ότι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προτίθεμαι να εγγυηθώ την ορθή και αμερόληπτη τήρηση των διαδικασιών, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου, μέχρι τη λήξη της θητείας μου.

Κλείνοντας, δεν θα σας πω ότι σήμερα γίνεται μια νέα αρχή, γιατί η πόλη που μας αγκαλιάζει έχει ιστορία, διάρκεια, ροή και μέλλον.

Η Κηφισιά, η Ν. Ερυθραία, η Εκάλη είμαστε εμείς. Οπότε, ας μη γελιόμαστε. Μπορούμε.

Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

  1. Κρίνοντας βέβαια:

-Το περιεχόμενο της «ανοικτής επιστολής» της κ. Πατρινού, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που συμπεριλαμβάνει «αιχμές ανικανότητας» προς (1) την Δημοτική Αρχή και (2) τις Δημοτικές Παρατάξεις, και

 -Από την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και από τις  πάντοτε μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις της κ. Πατρινού……..

είναι σαφές ότι υπάρχει, έτοιμο το «διαμορφωμένο πλαίσιο» που θα στηρίξει την υλοποίηση του εγχειρήματός της.

  1. Θα ΠΡΕΠΕΙ όμως να διευκρινιστεί το αυτονόητο. Δηλαδή ΠΩΣ είναι δυνατόν να ισορροπείς πατώντας σε 2 βάρκες!

Αναμένομε στο ακουστικό μας……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here