Η σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την…..ταμπακιέρα!……του Θοδωρή Ζώτου.

0
174

Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, η «Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση της Νομιμότητας της Δανειοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και των Ιδιοκτητριών Εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα Τραπεζικά Ιδρύματα της Χώρας»

Στα αξισημείωτα η …ηρωική προσπάθεια των εκπροσώνων της Ν.Δ Νίκου Δένδια και του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, που εμφανίζονται ως συνήγοροι (ο επιεικέστερος όρος), όλων των διαδικασιών ανομιών και εγκληματικών παραλείψεων…..στο μεγάλο πάρτυ που συνετελέστη εις βάρος του ελληνικού λαού, φορτώνοντάς μας με θαλασσοδάνεια.

Ο Λοβέρδος διέκοψε τη διαδικασία για να…..μεμφθεί το Σπύρο Λάππα την ώρα που ο τελευταίος απηύθυνε ερωτήσεις στον μάρτυρα. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Χρ. Τζαβάρας της ΝΔ που παρενέβη για να διαμαρτυρηθεί για το ύφος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε παράπονα για τη φασαρία που ακουγόταν από συγκεκριμένα έδρανα της αίθουσας.

Τα όρια της αστειότητας άγγιξαν και οι ερωτήσεις του εισηγητή της Ν.Δ, Ν. Δένδια: Ενώ η το κόμμα του χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Τραπεζα, ο βουλευτής της ΝΔ ασχολείται με ένα δάνειο 300.000 ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ που… έχει ήδη αποπληρωθεί, όπως απάνησε εκπροσωπος της Τράπεζας

Κιχ για την…..ταμπακιέρα που δυστυχώς γι αυτούς, τα κόμματα και τα κανάλια τους έχει ως εξής:

Το 47% των δανείων που έχει δώσει η Τραπεζα σε ΜΜΕ είναι καταγγελμένα (202 εκατ.). Τα δάνεια των συστημικών τραπεζών σε ΜΜΕ είναι 1,3 δις και στα κόμματα 300 εκατ. ευρώ, και ειδικότερα η Τραπεζα έχει 432 εκατ. ευρώ δάνεια σε ΜΜΕ, με τις εξασφαλίσεις να είναι στα 306 εκατ. και τις προβλέψεις στα 194 εκατ. 

Από τα εξυπηρετούμενα δάνεια τα μεγαλύτερα είναι σε: ΑΝΤ1 67 εκατ. ευρώ. Πρώτο Θέμα 36 εκατ. ευρώ. Πήγασος 32 εκατ. ευρώ. Νέα Τηλεόραση (Star) 28 εκατ. ευρώ. ΔΟΛ 21 εκατ. ευρώ. Mad 15 εκατ. ευρώ. Real 6,5 εκατ. ευρώ. 

Για τα δάνεια στο Mega χωρίς εξασφαλίσεις (όπως αναφέρεται στις ίδιες της αποφάσεις της Τραπεζα) ήταν το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο (ΚΟΔ) 50 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (Mega Channel) τον Οκτώβριο του 2009: 25 εκ. δίνονται από την Alpha Bank και 25 από την Τραπεζα την ώρα που ήδη ο Κύκλος Εργασιών από το 2008 στο 2009 μειώθηκε από 168εκ στα 139 εκ. ή 17% μέσα σε ένα χρόνο. 

Μάλισυα, όπως τόνισε ο Σπ. Λάππας, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Την 20/3/2012 εγκρίνεται αναχρηματοδότηση οφειλών 30 εκ. με νέο ΚΟΔ και επιπλέον 2 εκατομμύρια νέα χρηματοδότηση από την Τραπεζα. Οι υπηρεσίες της Τράπεζας υπολογίζουν από τα 34.570.000 άνοιγμα της τράπεζας στην εταιρεία, μόνο 500.000 καλυμμένα με εξασφαλίσεις ενώ τον ακάλυπτο κίνδυνο τον υπολογίζουν στα 34εκ!

Δάνεια στους μετέχους του «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για να αγοράσουν…..μετοχές της εταιρείας τους!

Την 09/11/2007 η Τραπεζα ενέκρινε 15ετες δάνειο, ποσού €21εκ. προς την εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» ιδιοκτησίας των Αναστασιάδη (40%), Τριανταφυλλόπουλου (40%) και Καραμίτσου (20%), με σκοπό τα €18εκ. να χρησιμοποιηθούν για την του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.» (ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εφημερίδας), στην οποία κατείχαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα με τα ίδια ποσοστά του μετοχικού της κεφαλαίου ως φυσικά πρόσωπα. 

Προκύπτει έτσι το ερώτημα για ποιο λόγο η τράπεζα χρηματοδότησε 3 επιχειρηματίες με δάνειο για να πάρουν τις μετοχές της εταιρείας τους που ήδη είχαν!

Την 28/5/2010 η τράπεζα ενέκρινε νέο 15ετες δάνειο, ποσού €18εκ. προς την εταιρεία «ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.» ιδιοκτησίας πάλι των Αναστασιάδη (50%) και Καραμίτσου (50%) προκειμένου να αποκτήσει το 70% της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» από την «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.». Και ενώ οι ίδιοι χρωστούν και το παλιότερο δάνειο των 18 εκατ. Ευρώ (υπόλοιπο €17,2εκ. την 31/12/2009, δηλαδή σε 2 χρόνια καταβολές ποσού €800χιλ. μόνο έναντι του κεφαλαίου του δανείου συνολικά, ενώ για την ομαλή αποπληρωμή του απαιτούνται €1,2εκ. / έτος)! Πως είπατε;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here