Η Σκανδαλώδης Διάταξη της συμφωνία Κυβέρνησης-Eldorado Gold!

0
535

Η σκανδαλώδης διάταξη στο άρθρο 19 επιτρέπει στην Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός να στέλνει αφορολόγητα τα κέρδη της στο εξωτερικό!

Επιστροφή στην φρικτή κανονικότητα καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου, όπως αυτή ξεκίνησε με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι κρίμα να δίδεται ο Εθνικός μας πλούτος, το Ελληνικό χρυσάφι, αντί πινακίου φακής.

Και σήμερα να διαπιστώνουμε ότι εκτός από την εκχώρηση Δημοσίου πλούτου και την Εθνική καταστροφή μέσω της ερημοποίησης ενός πανέμορφο και αρχαίου δάσους, να αφήνουμε και τα κέρδη των ευνοημένων αφορολόγητα να φεύγουν στο εξωτερικό!

Μία από τις σκανδαλώδεις διατάξεις της νέας συμφωνίας Κυβέρνησης-Eldorado Gold παρέχει στην εταιρία τη δυνατότητα φοροαποφυγής και οδηγεί σε τεράστια απώλεια εσόδων το κράτος…όπως αποκαλύπτει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣυΡιζΑ κ. Κυριακή Μάλαμα.

Η σκανδαλώδης διάταξη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Εταιρεία.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 19, παράγραφος 2, εδάφια (γ) και (δ) της συμφωνίας προβλέπεται ότι “το σύνολο των κερδών της εταιρίας θα λογίζονται κεφάλαια εξωτερικού και θα τυγχάνουν της προστασίας του σχετικού νομοθετικού διατάγματος. Η έγκριση και προστασία καλύπτουν τη χωρίς επιβαρύνσεις διάθεση κερδών υπό μορφή μερισμάτων…”.

Στο εδάφιο (ι) της ίδιας παραγράφου μάλιστα δεσμεύεται το Δημόσιο να επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την εξαγωγή αυτών των κεφαλαίων σε μετρητά στο εξωτερικό χωρίς όριο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι “το Δημόσιο υποχρεούται να διατηρεί επαρκή αποθέματα και μέσα πληρωμής στο εξωτερικό κατά περίπτωση προκειμένου να επιτρέπει στην εταιρία να επιστρέφει κεφάλαια και να εξάγει κέρδη…”.

Με άλλα λόγια, το άρθρο 19 της συμφωνίας επιτρέπει στην Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός να στέλνει αφορολόγητα τα κέρδη της στο εξωτερικό.

Αν αυτό δεν είναι Σκάνδαλο, τότε τι είναι;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Έλεος»! Ακόμα και γαλάζιοι ξεσηκώνονται για την σκανδαλώδη σύμβαση με την Ελντοράντο!

Οι πρώτες «γαλάζιες» ενστάσεις για τη σύμβαση-σκάνδαλο με την Ελληνικός Χρυσός: «Έλεος! Τι θέλουμε δηλαδή; Πού αλλού ακούστηκε αυτή η ιστορία;»

Αντιμέτωπη με την έντονη κριτική ακόμη και εκ των έσω βρίσκεται η κυβέρνηση για τη σκανδαλώδη σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, την οποία επιχειρεί να ψηφίσει εν κρυπτώ και παραβύστω, με το βλέμμα όλων των πολιτών να είναι στραμμένο στην πανδημία.

Οι πρώτες σοβαρές εσωκομματικές ενστάσεις διατυπώθηκαν αμέσως μόλις η σχετική κύρωση εισήχθη στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με τον βουλευτή ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά να προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, μεταξύ άλλων, σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η σύμβαση θα καταντήσει Λεόντειος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Γιάνης ΒαρουφάκηςΠόσο ακόμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here