Η Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου.

0
324

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στις 04.05.2023.

«Μη λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο»…είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ψήφο του λαού στις εκλογές.

«Το πρώτο κόμμα που θα έρθει στις εκλογές θα είναι αυτό που μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, να κάνουμε πράξη την επιθυμία των πολλών, την αλλαγή».

Επίθεση στον Βαρουφάκη

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε τις εμμονές του κ. Σόιμπλε», είπε ερωτηθείς για το σχέδιο «Δήμητρα», που προτείνει το ΜέΡΑ25. Σε ερώτηση εάν υπήρχε συνάντηση μεταξύ τους, είπε ότι οι σχέσεις τους μετά το 2015 δεν είναι καλές.

«Με έναν άνθρωπο που μαγνητοφωνούσε το Eurogroup για να βγάλει ένα βιβλίο και μια ταινία για να γίνει ήρωας, όταν εμείς προσπαθούσαμε να σώσουμε τη χώρα, δεν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης. Θέλω να είμαι καθαρός»…απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη και την πρότασή του για άλλον πρωθυπουργό, είπε ότι αυτό δεν γίνεται πουθενά.

«Αν τόσο επιμένει για πρόσωπα θα έπρεπε να προτείνει και κάποιον. Όποτε στη χώρα μας είχαμε πρωθυπουργούς που δεν ήταν εκλεγμένοι, δεν ήταν και το καλύτερο»…είπε και παρέπεμψε στις 11 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως βάση για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόστος της μείωσης του ΦΠΑ θα είναι μηδενικό στον Προϋπολογισμό. Είχαμε υπέρ-έσοδα 4,5 δις ευρώ γιατί παρά την ακρίβεια ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αφήσει υψηλό το ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Αυτά τα έχει ο κ. Μητσοτάκης για να δίνει τα κουπόνια στη μεσαία τάξη. Διατηρεί υψηλά το ΦΠΑ για να δίνει επιδοτήσεις στους πολίτες. Πάνω από 10 δις ευρώ είχαν κέρδη οι επιχειρήσεις το 2022. Αυτό που περιγράφω είναι μια αναδιανομή εισοδήματος»…εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κέρδος, αλλά να ορίσουμε ένα εύλογο ποσοστό κέρδους. Αυτή η τρομακτική διεύρυνση ανισοτήτων δεν είναι κανονικότητα. Αυτά που εμείς προτείνουμε δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Ο κ. Μητσοτάκης αύξηση το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Πάει πολύ να εγκαλεί ο κ. Μητσοτάκης να εγκαλεί εμάς ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα δημοσιονομικά, όταν η ΝΔ έχει χρέη 400 εκατ. ευρώ»…τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για τη χρήση του Κυβερνητικού αεροσκάφους κατά την προεκλογική περίοδο. «Έχουμε έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που κάνει ότι θέλει».

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται από το ΚΚΕ ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διαφορές είπε ότι και η Αριστερά πρέπει να διδάσκεται από τα λάθη της. Είπε χαρακτηριστικά: «Το σύνθημα τι Παπάγος, τι Πλαστήρας ήταν λάθος».

ΔΕΙΤΕ παρακάτω  ολόκληρη  την συνέντευξη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here