Η Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη.

0
368

Καλεσμένος της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» και του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15/05/23, ο Αλέξης Τσίπρας, όπου για πολλοστή φορά δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, πως «δεν έβαλε μυαλό», καθώς, λίγο καιρό μετά την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ η κόρη ενός αρχή-συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

«Το κράτος κατάντησε κομματικό φέουδο»…δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή με την τοποθέτηση του σταθμάρχη, την οποία έσπευσε ο «Υπουργός των Τεμπών» (όπως χαρακτήρισε τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή) να τη νομιμοποιήσει με νέα απόφαση μετά το ατύχημα, «αποδεικνύοντας την ενοχή του».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην υποψηφιότητά του Καραμανλή στις Σέρρες, υπογραμμίζοντας πως η παραίτησή του δεν μπορεί να θεωρείται «κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

«Πώς είναι δυνατόν να παραιτείται ο Καραμανλής και μετά από 20 ημέρες να μπαίνει στο ψηφοδέλτιο. Αναρωτιέμαι, τόσο πολύ μετράει το όνομα σου; Τόσο σημαντικό είναι για αυτή τη χώρα αν είσαι γόνος οικογένειας ή όχι;»…είπε χαρακτηριστικά.

«Ζήσαμε το αδιανόητο. Κάνουμε άλματα στην ψηφιοποίηση, ζούμε σε εποχές Predator με τις παρακολουθήσεις και δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν δύο τρένα πηγαίνουν στην ίδια γραμμή επί 12 λεπτά»…πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για συνολική απαξίωση του ΟΣΕ, ενώ  υπενθύμισε ότι, εδώ και τέσσερα χρόνια, η τηλεδιοίκηση που κάηκε στη Λάρισα, μετά τις εκλογές του 2019, πότε δεν αντικαταστάθηκε.

«Η μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να υπάρξει στον τόπο, για να δούμε το θέμα του κράτους, είναι να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας…»…είπε στη συνέχεια, αναφερόμενος  στις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, 21ης Μαΐου, και πρόσθεσε πως… «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να δεχτώ ότι υπάρχει μια γενικευμένη κρίση αξιοπιστίας…Αλλά, δεν είναι όλοι ίδιοι».

«Αυτό που πρέπει να αλλάξει, είναι η λογοδοσία, η διαφάνεια, οι θεσμοί της αξιοκρατίας που όλοι θα πρέπει να τους τηρούμε…Να πάμε σε ένα πλαίσιο λειτουργίας, όπου η Βουλή θα έχει σημαντικό ρόλο, τα κόμματα θα κυβερνούν με διαφάνεια. Να αξιολογούνται οι άνθρωποι, αλλά για να γίνει αποδεκτό από τους δημοσίους υπαλλήλους, θα πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και με καθαρές προθέσεις»…τόνισε, συνεχίζοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here