Η ταλαντούχα ηθοποιός Μισέλ Πφάιφερ.

0
334

Την έχουμε θαυμάσει και την έχουμε αγαπήσει σε πολλές ταινίες, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, διαθέτει μια όμορφη και σωστή φωνή, διακρίνεται για τη φινέτσα της και την πορσελάνινη επιδερμίδα της, έχει 1.71 ύψος, έχει κερδίσει πολλούς τίτλους σε διαγωνισμούς ομορφιάς στην Καλιφόρνια, αλλά παρ όλα αυτά υποστηρίζει ότι μικρή έμοιαζε σαν παπί, επειδή οι άκρες των χειλιών της είναι προς τα πάνω.

Κανείς μας δεν αμφισβητεί πάντως ούτε το ταλέντο της ούτε την ομορφιά της. Στην συντροφιά μας η Μισέλ Πφάιφερ.

Ποια είναι

Η Μισέλ Μαρί Πφάιφερ, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου – ταυρίνα βεβαίως- του 1958 στην Σάντα Άννα της Καλιφόρνια. Είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Ρίτσαρντ – κατασκευαστή καλοριφέρ και air condition – και της – νοικοκυράς – Ντόννα Πφάιφερ….

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Μηντγουέη Σίτι όπου μετακόμισε η οικογένεια. Τώρα το πώς βρέθηκε από το να σπουδάζει στενογράφος για το δικαστήριο, στον κόσμο του θεάματος , αυτό είναι άλλο. Και καλά έκανε το κορίτσι κι άλλαξε προτιμήσεις, γιατί όντως η παρουσίας της στη μεγάλη οθόνη είναι λαμπερή.

Τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα , όπως όλοι οι συνάδελφοί της, τα έκανε στην τηλεόραση, στη συνέχεια πήρε μικρούς ρόλους στο θέατρο υποδυόμενη κυρίως σέξι, ξανθιές αφελείς υπάρξεις.

«Έπρεπε να μάθω να παίζω», είχε πει « κι εξαργύρωνα το να αποκτήσω εμπειρία, με την εμφάνισή μου».

Στη συνέχεια έκανε ένα τηλεοπτικό σποτ για το σαπούνι Lux και παρακολούθησε μαθήματα στο Beverly Hills Playhouse πριν πάρει μέρος σε τρία ακόμη σήριαλ, μέχρι να…..προσγειωθεί στο μιούζικαλ «Grease No 2», το οποίο δεν έκανε επιτυχία. «Εκείνη ήταν καλή, όμως όλοι τη συνέδεαν με το φιλμ και δεν την ήθελε κανείς για την ταινία του», εξομολογήθηκε αργότερα ο ατζέντης της.

Ο σκηνοθέτης Μπράιαν ντε Πάλμα, έχοντας δει το «Grease 2» αρνήθηκε να της κάνει δοκιμαστικό για το «Scarface» το 1983, ενέδωσε όμως στην επιμονή του παραγωγού Μάρτιν Μπρέγκμαν.

Αυτό της εξασφάλισε ένα ρόλο δίπλα στον μέγα και πολύ Αλ Πατσίνο και της άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω ταινίες όπως: το «Ladyhawke» το 1985, «Μάγισσες του Ήστγουικ» το ΄87 με τη Σερ, τον Τζακ Νίκολσον, τη Σούζαν Σάραντον που απέφερε 132 εκατ. δολάρια, «Επικίνδυνες Σχέσεις» με τον Τζον Μάλκοβιτς το 1988 για το οποίο βραβεύτηκε με BAFTA και προτάθηκε για Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου.

Στο «Τεκίλα Σάνραϊζ» το ίδιο έτος με τους Μελ Γκίμπσον και Κερτ Ράσσελ, διαφωνούσε τόσο με τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Τάουνι που εκείνος δήλωσε ότι είναι η πιο δύσκολη ηθοποιός που έχει ποτέ συνεργαστεί.

Από το 1988 και για έξι χρόνια η Μισέλ ήταν συνεχώς υποψήφια για ότι βραβείο υπήρχε. Επί 4 μήνες έκανε μαθήματα φωνητικής για να τραγουδά εκείνη στο «The Fabulous Baker Boys» όπου συμπρωταγωνίστησε με τους αδελφούς Μπο και Τζεφ Μπρίτζες.

Η εισπρακτική του επιτυχία δεν ήταν τόσο μεγάλη, όμως οι κριτικοί ενθουσιάστηκαν τόσο μαζί της, που άλλοι την παρομοίασαν με την Ρίτα Χέηγουωρθ στη «Τζίλντα» κι άλλοι με την Μέριλυν Μονρόε στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

Το 1990 απέρριψε αρκετούς ρόλους, όπως αυτούς στο «Pretty Woman» , στη «Σιωπή των αμνών» που χάρισε το Όσκαρ στη Τζόντι Φόστερ, στο «Βασικό Ένστικτο» που εκτόξευσε τη φήμη της Σάρον Στόουν, στο «Θέλμα και Λουίζ», ενώ δέχθηκε τους ρόλους στο «The Russia House» με τον Σων Κόνερι, όπου έπρεπε να μάθει να μιλά με προφορά ρώσικη, και στο «Φράνκι και Τζόνι» με τον Αλ Πατσίνο, όπου όλοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί παραήταν ωραία για το ρόλο της σερβιτόρας.

Στο «Batman Returns» το 1992 έπαιξε την catwoman και για ν ανταποκριθεί έμαθε πολεμικές τέχνες και κικμπόξινγκ. Περισσότερο όμως εντυπωσίασε η σέξι εμφάνισή της με την κολλητή στο καλοσμιλεμένο κορμί της μαύρη δερμάτινη φόρμα της, παρά το ταλέντο της.

Θρίαμβος εισπρακτικός η ταινία που έφερε 447 εκατ. Δολάρια. Το χαλί του μέλλοντός της είχε στρωθεί ήδη με ροδοπέταλα.

Το 1996 απέρριψε το ρόλο της Εβίτα Περόν στο μιούζικαλ που χάρισε στη Μαντόνα τη Χρυσή Σφαίρα, αλλά έπαιξε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο «One Fine Day», με τον μύθο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο «Up, Close and Personal» το 1996, στο «I am Sam» με τον εκπληκτικό Σων Πεν το 2001, στο δράμα «White Oleander» το 2002.

Από το 2003 έως το 2007 δεν δέχτηκε κανένα ρόλο γιατί ήθελε να αφοσιωθεί για λίγο στην οικογένειά της. Επιστρέφει το 2007 με το εκπληκτικό μιούζικαλ «Hairspray» στο πλευρό ενός έξοχου Τζον Τραβόλτα και το «Stardust».

Τώρα ετοιμάζει μια σειρά για την τηλεόραση, ενώ δεν παραμελεί και τη φιλανθρωπική της δράση κατά του καρκίνου, αφού η ανιψιά της υπέφερε από λευχαιμία επί δέκα χρόνια.

Δηλώνει πάντως ότι την καλύτερη ερμηνεία της δεν την έχει δώσει ακόμη κι αυτό είναι ένα κίνητρο στο να εξακολουθεί να εργάζεται. Τώρα μάλιστα που τα παιδιά της ήδη πάνε στο πανεπιστήμιο και έχει περισσότερη ελευθερία, πιστεύει ότι θα τα δώσει όλα!

Προσωπικά

Ενώ σπούδαζε υποκριτική η Μισέλ, γνώρισε ένα ζευγάρι που ήταν χορτοφάγοι και ασχολούνταν με τη μεταφυσική. Ζήτησε τη βοήθειά του για να κόψει τα ναρκωτικά, το κάπνισμα και το ποτό.

Αυτοί την εκμεταλλεύτηκαν, πήραν όλη τη ζωή της υπό την έλεγχό τους και της αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. «Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου και τους έδινα πάρα πολλά λεφτά. Νόμιζα ότι δίχως αυτούς ήμουν χαμένη», εξομολογείται.

Σε ένα μάθημα του καθηγητή Μίλτον Κατσέλας στη Σχολή της στο Λος Άντζελες, γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Πήτερ Χόρτον και άρχισε να βγαίνει μαζί του.

Ο Πήτερ πρόσεξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πηγαίνοντας στο Σαν Φρανσίσκο για ένα ρόλο, την πήρε μαζί του.

Αυτό την έσωσε και μπόρεσε να ξεκόψει από την επιρροή του ζεύγους και να αισθανθεί και πάλι δυνατή. Η Μισέλ κι ο Πήτερ παντρεύτηκαν το 1981 στη Σάντα Μόνικα, αλλά το 1983 χώρισαν λόγω του ότι η πολλή δουλειά τους, τους είχε απομακρύνει.

Μετά τη διάλυση του γάμου της η Μισέλ είχε για τρία χρόνια δεσμό με τον ηθοποιό- παραγωγό Φίσερ Στήβενς. Τον Ιανουάριο του 1993 βγήκε σε ένα «ραντεβού στα τυφλά» με τον τηλεοπτικό παραγωγό και συγγραφέα Ντέηβιντ Κέλλυ, δυο χρόνια μεγαλύτερό της, με τον οποίο και παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Τον Μάρτιο το ζευγάρι υιοθέτησε ένα νεογέννητο κοριτσάκι το οποίο βαφτίστηκε στο γάμο τους. Το 1994 η Μισέλ γέννησε το γιο τους. Στο χρηματιστήριο του Χόλυγουντ η ηθοποιός κατέχει αξιοζήλευτη θέση αφού η περιουσία της υπολογίζεται σε 145 εκατ. δολάρια. Από το ‘14 έως το ’15, μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή, κέρδισε 45 εκατ. δολάρια.

Όμως η Μισέλ είναι έξυπνη επιχειρηματίας κι έχει κάνει καλές επενδύσεις στη Wall Street, σε ακίνητα, σε αλυσίδα εστίασης, σε καλλυντικά, σε ποτά, σε άρωμα για νέες κοπέλες, καθώς και σε μια σειρά ρούχων.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here