ALERT: Η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό «TÜBİTAK Marmara» στο Ικάριο Πέλαγος και εμείς κάνουμε ότι «κοιτάμε αλλού»!

0
355

Το Τουρκικό ερευνητικό «TÜBİTAK Marmara» συνεχίζει να πλέει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται στο Ικάριο Πέλαγος.

Να υπενθυμίσουμε πως η Άγκυρα είχε εκδώσει NAVTEX δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή  μεταξύ της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας για «επιστημονικές έρευνες».

Σύμφωνα με την NAVTEX τις έρευνες θα πραγματοποιούσε το σκάφος «TÜBİTAK Marmara» από τις 31 Μαΐου, έως και τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Hurriyet» το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να φέρει διάφορα όργανα πάνω και μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες που αφορούν τον βυθό, κάτι που σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει

«Το 41,2 μέτρα μήκος και 9,5 μέτρα πλάτος TÜBİTAK Marmara Research Ship θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαΐου. Προηγμένα συστήματα εξοπλισμού μέτρησης θα εγκατασταθούν στο πλοίο για χρήση σε επιστημονικές ωκεανογραφικές μελέτες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Το πλοίο των 500 τόνων θα εργαστεί για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης, ιδίως στα στενά, την παρακολούθηση αγωγών, την παρακολούθηση της ζωής στον βυθό, την παρακολούθηση της ποικιλομορφίας των ειδών και την παροχή υποστήριξης σε ατυχήματα και καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο TÜBİTAK Marmara, ο οποίος θα μπορεί να ερευνήσει σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων, θα επανδρώνεται με μια ομάδα 11 επιστημόνων και 12 μελών του πληρώματος».

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υποψία ότι «κάτι έχει συμφωνηθεί ήδη για το Αιγαίο» και οι Τούρκοι απλά μας το δείχνουν, τείνει να γίνει πεποίθηση με την συμπεριφορά της Τουρκίας και την ανυπαρξία ανησυχίας αλλά και αντίδρασης από την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here