Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη.

0
311

Με φόντο την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν στη Ρώμη, στο περιθώριο της Συνόδου της G20, o Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ, εκτιμά πως η ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο χωρών τους σε καμία περίπτωση δεν θα είναι μόνιμη.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/ και τον Αλφόνσο Βιτάλη, εκείνο το οποίο ελπίζουν και δρομολογούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και σημαντικές δυνάμεις που χαρακτηρίζονται συνδεόμενες με ειδικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, είναι η μετάβαση από την κυβέρνηση Ερντογάν σε μία άλλη με φίλο-δυτικότερο προφίλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν στην Τουρκία, μετά και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αλώβητη ή μη αντικαταστάσιμη από μία άλλη δύναμη της περιοχής. Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν είναι αναντικατάστατη.

Να δούμε, τόνισε ο κ Μάζης, με νηφαλιότητα τι μπορούμε να κερδίσουμε ως προς την στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Η Αμερικανική κυβέρνηση είναι σφοδρά ενοχλημένη με τις κινήσεις της Τουρκίας και θέλει να προστατεύσει τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ, για αυτό και το θέμα με τα F-35, τα F-16, τους S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβάλα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here