Η τουρκική αδιαλλαξία οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις.

0
200

Όπως είχαμε προβλέψει, η αρχική εκτίμηση ότι η τουρκική πλευρά θα ήταν διαλλακτική στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων αποδείχθηκε ένα τέχνασμα για να διατηρήσει το καθεστώς παράνομης κατοχής για τα επόμενα 15 χρόνια.

Αυτή ακριβώς η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας……στο θέμα της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων και η άκαμπτη εμμονή της στη διατήρηση του παρεμβατικού δικαιώματος επέμβασης και των εγγυήσεων για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την επανεξέτασή τους ήταν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις στο αδιέξοδο.

Οι απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις συνιστούν ευθεία απειλή των ευρωπαϊκών συνόρων και του κεκτημένου των χωρών μελών της. Κάτι τέτοιο δεν έγινε επουδενί αποδεκτό από τον Υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος, ξεμπρόστιασε εντέχνως την τουρκική πλάνη.

Όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχε διαρρεύσει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό στάδιο και ενδεχομένως να κληθούν οι πρωθυπουργοί στο Κρανς Μοντανά, ζήτησε εγγράφως από την τουρκική πλευρά την υποχώρηση της στο θέμα των εγγυήσεων. 

Μετά από έντονες πιέσεις η τουρκική πλευρά τελικώς αρνήθηκε να υποβάλλει εγγραφές δεσμεύσεις, κάτι που ήταν και εξαρχής το σχέδιο της.

Υ.Γ. Ολονύκτιο θρίλερ: Η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση, οδήγησε τις συνομιλίες σε πλήρη κατάρρευση.

Υ.Γ.1. Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάρρευση των συνομιλιών στην Ελβετία για το Κυπριακό;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here