Η Τουρκική Βάση των drones στην κατεχόμενη Κύπρο θα «βλέπει» περισσότερο προς το Ισραήλ…ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
407

Και στην Αμερική, αλλά ειδικά στην Κύπρο, οι αξιωματούχοι περιμένουν τις επιπτώσεις της παράνομης επίσκεψης του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν ετοιμάζει μία αυτοκρατορική εμφάνιση, καθώς επιθυμεί να στείλει μηνύματα σε όλους τους ενδιαφερομένους, φυσικά και στους Τουρκοκύπριους, τους οποίους έχει κυριολεκτικά «πνίξει», επιβάλλοντας ένα αυταρχικό καθεστώς με τον ευνοούμενο της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ.

Για το θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Σύντομα θα δούμε την κατεχόμενη Κύπρο να «πλημμυρίζει» με τζαμιά, τα οποία θα ελέγχονται από τη σχετική Διεύθυνση στην Άγκυρα.

Σημείωσε και τα εξής ο ανταποκριτής του OPEN:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα – βεβαίως τεράστιο πρόβλημα είναι αυτή καθ’ αυτή η παράνομη επίσκεψη – αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά αυτή τη βάση των drones, στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου. Ο Ερντογάν δεν έκρυψε τα λόγια του όταν ανακοίνωσε του δεύτερου, όπως είπε, αεροδρομίου.

Το κάνουμε, είπε, καθώς σε ενδεχόμενο επίθεσης στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί.

Να θυμίσω ότι στο παρελθόν η Τουρκία προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο για τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης. Ευτυχώς επικράτησαν τότε οι λογικοί αξιωματούχοι, στην Ουάσιγκτον.

Ο Ερντογάν προφανώς δεν αναφέρεται σε επίθεση από την Ελλάδα, πόσο μάλλον από την Κύπρο, που μόνο να αμυνθεί μπορεί.

Επίθεση, ως γνωστό, θεωρεί, τον πόλεμο μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων με τους οποίους έχει υπογράψει και μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας.

Το θέμα είναι σοβαρό και είμαι βέβαιος ότι έχουν γνώση στο Ισραήλ, όπου επικρατεί και με τη νέα κυβέρνηση η αντιτουρκική θεωρία της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Πάντως, η παράνομη επίσκεψη του Ερντογάν θα ανοίξει ξανά τον ασκό του Αιόλου για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου επίσης θα βρεθεί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα σβήσει για πάντα το όνειρο της επιστροφής για χιλιάδες Ελληνοκύπριους κατοίκους της περιοχής. Και θα πρόκειται για τραγική εξέλιξη αν το πράξει.

Εδώ το βίντεο της ανταπόκρισης του αρθρογράφου της Hellas Journal:

Στην Αμμόχωστο το έγκλημα της Τουρκίας είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς η κατοχική δύναμη έπαιξε πολλές φορές με τον πόνο των κατοίκων. Θα έλεγα – και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ – ότι κατάφερε με την προπαγάνδα της να επηρεάσει αρκετούς, οι οποίοι δυστυχώς πίστεψαν ότι η μη επιστροφή της πόλης οφείλεται στην Κυπριακή Κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Τουρκία κρατά και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Πάντως επικρατεί εσχάτως η αίσθηση ότι ο Ερντογάν με την παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα θα επιδιώξει να προκαλέσει όλους αυτούς που βλέπουν τις παρανομίες του, τις καταδικάζουν, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να τον σταματήσουν.

Και πραγματικά με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις των ξένων, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και αλλού, αλλά ειδικά των δικών μας.

Αρκετοί στο νησί πιστεύουν ότι ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Όχι τον ψεύτικο που έδειξε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

Οπότε αναμένουμε ότι θα τινάξει στον αέρα και το κλίμα με την Αθήνα, η οποία δεν θα μπορεί να παραμένει σιωπηλή στις απειλές του ισλαμιστή Ερντογάν εναντίον της Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here