Η Τουρκική Εισβολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν δεν αναφέρεται πουθενά στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης!

0
261

Δύο μέτρα και Δύο σταθμά: Μια πολύ επικίνδυνη στάση στα Δυτικά Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης…

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ξεκίνησε μια νέα διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, με χρήση πολεμικών αεροσκαφών και πυροβολικού για να βομβαρδίσουν μεγάλες περιοχές, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται στρατεύματα στο Ιρακινό έδαφος.

Ωστόσο η Τουρκική εισβολή παρέμεινε άγνωστη στα Δυτικά Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, τα περισσότερα από τα οποία δημοσίευσαν ιστορίες αποκλειστικά για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως μοναδικό βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδά τους.

Τα Κουρδικά Μέσα Ενημέρωσης του Ιράκ ανέφεραν τουλάχιστον δύο χωριά στην περιοχή Κανί Μασί, τα χωριά Χιρόρε και Σαράρο, που χτυπήθηκαν από Τουρκικά πλήγματα, και πρόσθεσαν ότι η στρατιωτική επιχείρηση διεξάγεται «με το πρόσχημα της στοχοποίησης των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)».

Μια προηγούμενη Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση και εισβολή σε τμήματα του Ιρακινού Κουρδιστάν είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2021 και συνεχίστηκε για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές αρχές σχετικά με τα αποτελέσματα αυτής.

Πρωτοσέλιδα: Ορισμένες εισβολές αξίζουν περισσότερο να αναφερθούν από τους δημοσιογράφους από ότι άλλες.

BBC: Αρχική σελίδα αφιερωμένη σε ρεπορτάζ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δίχως αναφορές στην τουρκική εισβολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

The Guardian: Όλες οι ιστορίες στην κορυφή της πρώτης σελίδας αφορούσαν τη Ρωσική εισβολή, δίχως κανένα ίχνος αναφοράς της Τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την αρχική σελίδα της εφημερίδας.

The Independent: Η αρχή της πρώτης σελίδας είναι αφιερωμένη σε ιστορίες για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς σημάδια αναφοράς της τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

New York Times: Και οι τέσσερις ιστορίες στην κορυφή της πρώτης σελίδας αφορούσαν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς κανένα σημάδι της τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

The Washington Post: Και οι έξι ιστορίες στην κορυφή της πρώτης σελίδας αφορούσαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς καμία ένδειξη για την τουρκική εισβολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν στην πρώτη σελίδα.

Deutsche Welle: Η κορυφή της πρώτης σελίδας ήταν αφιερωμένη σε ιστορίες για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς κανένα σημάδι της τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

France24: Η ιστορία για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης σελίδας, χωρίς σημάδια της Τουρκικής εισβολής στο Ιρακινό Κουρδιστάν σε ολόκληρη την πρώτη σελίδα.

El Pais: Κανένα ίχνος αναφοράς της Τουρκικής εισβολής στο πρωτοσέλιδο.

ΠΗΓΗ:  infognomonpolitics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here