Η Υπεράσπιση της Ελληνικής Κυριαρχίας είναι μία μεγάλη υπόθεση: Εάν η Κυβέρνηση υποχωρήσει, θα καταρρεύσει «εις τα εξ ων συνετέθη»…του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
178

Η έναρξη από τον Ενεργειακό Κολοσσό, την ExxonMobil, των σεισμικών ερευνών στις θάλασσες της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τη διερεύνηση κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, αν και άργησε πολύ, είναι μία εξαιρετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη NAVTEX, που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεσμεύθηκαν περιοχές δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, στο Ιόνιο Πέλαγος και το Δυτικό Πέλαγος.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω -Aρχίζουν οι σεισμικές έρευνες

Το Sanco Swift, που μίσθωσε η Αμερικανική Ενεργειακή Εταιρεία, ξεκίνησε την Πέμπτη την ανάπτυξη του απαιτούμενου εξοπλισμού για τις σεισμικές έρευνες. Και έτσι ο κύβος ερρίφθη.

Βεβαίως, εάν είχαν αρχίσει οι έρευνες αυτές, όταν το ζήτησε ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος από την τότε Ελληνική Κυβέρνηση, σήμερα θα γνωρίζαμε εάν οι υπό έρευνα περιοχές, έχουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο, όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δυστυχώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φοβήθηκαν την Τουρκία και με ψεύτικες δικαιολογίες, απέφυγαν τις έρευνες όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν τόλμησαν, επειδή η Αθηναϊκή Ελίτ που λίγο-πολύ τις ελέγχει, κινδυνολογούσε ότι θα ακολουθούσε στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας.

Ακόμα και αν ίσχυε αυτό, η χώρα, προτίμησε την απραξία, ενώ θα έπρεπε να ενισχύσει αποτελεσματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της, για να μπορεί να ασκεί τα Κυριαρχικά της Δικαιώματα. Φαίνεται ότι τώρα μπορεί να προστατεύσει την Εθνική Κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία της.

Όλοι θυμόμαστε, πάντως, διότι πλέον είναι μέρος της πρόσφατης ιστορίας μας, ότι οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να ενοχλήσουν την Κύπρο όταν αρχικά ο Γλαύκος Κληρίδης και μετά ο Τάσσος Παπαδόπουλος οριοθέτησαν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της μη Τουρκικής αντίδρασης καθώς, ως γνωστό, είναι άβυσσος η ψυχή τους. Ίσως, για να είμαστε δίκαιοι δημοσιογραφικά, να σκέφτηκαν ότι η Κύπρος είναι μία αδύνατη χώρα και θα μπορούσαν να την καταλάβουν ολόκληρη και να κλέψουν τον πλούτο της.

Όμως, άλλο Κύπρος και άλλο Ελλάδα σε επίπεδο στρατιωτικών δυνάμεων. Η «Μητέρα Πατρίδα», διέθετε πάντα Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό και μπορούσε -πολύ περισσότερο τώρα- να αμυνθεί.

Το γεγονός, όμως, ότι δεν άσκησε τα Κυριαρχικά της Δικαιώματα και το άλλο γεγονός ότι σνόμπαρε την ΑΟΖ από την εποχή της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, έδειξε στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μία Απίστευτη Δειλία.

Τι άλλαξε τώρα; Θα αναρωτηθεί κανείς και θα έχει δίκιο. Διότι σε ένα βράδυ, άλλαξε μία ολόκληρη στρατηγική απόφαση, την οποία τήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Δεξιές, Σοσιαλιστικές και η Αριστερή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα απ’ όλα, πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να αμυνθεί σε κάθε επιβουλή. Και όσο περνά ο καιρός θα μπορεί και να απαντήσει στην Τουρκική επίθεση-εάν το επιθυμεί. Άρα, όχι μόνο να αμυνθεί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here