Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα!…..του Μάρκου Μάστρακα.

0
204

Η «καρδιά» της Ελλάδας χτυπά (και) στο Σαντιάγο της Χιλής! Η μόνιμη έκθεση αρχαιοελληνικών αντικειμένων στο μετρό της Χιλιανής πρωτεύουσας είναι ακόμη μία εκδήλωση του έντονου φιλελληνισμού που υπάρχει στη μακρινή λατινοαμερικάνικη χώρα, που όχι μόνο τιμά την πατρίδα μας δίνοντας το όνομά της σε δρόμους και πλατείες, αλλά δείχνει έμπρακτα τεράστιο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό.

Λίγες ημέρες προτού η Χιλή βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας των φοβερών σεισμών που χτύπησαν το βόρειο μέρος της χώρας, αρκετοί είχαν ξαφνιαστεί βλέποντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα 23 αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων που δώρισε το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού στη Χιλή και πλέον εκτίθενται στον σταθμό «Ελλάδα» (Grecia) του υπόγειου σιδηροδρόμου του Σαντιάγο. 

Ωστόσο αυτό δεν είναι έκπληξη για μια χώρα που αγαπά όσο ελάχιστες την Ελλάδα και τους Έλληνες. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στην «Espresso» ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Χιλής στην Αθήνα Μαρτίν Δονόσο:

«Ο σταθμός του μετρό «Ελλάδα» στο Σαντιάγο είναι ο μοναδικός που φέρει το όνομα μιας χώρας σε όλο το δίκτυο της Χιλιανής πρωτεύουσας. Βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Ελλάδας, που είναι μία από τις πιο σημαντικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Επίσης σε μικρή απόσταση βρίσκεται η στρογγυλή πλατεία (ροτόντα) Αθήνα, κι έτσι ο σταθμός είναι τοποθετημένος σε τοπωνυμικό σύνολο που σχετίζεται με την Ελλάδα. Επιπλέον, αυτός ο σταθμός βρίσκεται κοντά στην ορθόδοξη εκκλησία των Αγίου Πέτρου και Παύλου».

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here