Η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Βενιζέλο ανάβει πάλι φωτιές!

0
220

Το VIP αεροσκάφος ανάβει πάλι φωτιές με πρωταγωνιστή επιβάτη αυτή την φορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος Ebraer για να πετάξει από Σκιάθο στην Βρυξέλλες κατά την διάρκεια των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, αποτέλεσε θέμα έντονης κριτικής από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από τη Σκιάθο και να τον μεταφέρει πίσω στο νησί των Σποράδων προκειμένου να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκόπελο…..

Το αεροσκάφος παραχωρήθηκε από την Γραμματεία της Κυβέρνησης κι όχι από το ΥΠΕΘΑ όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Εκείνη διαχειρίζεται τις πτήσεις των VIP αεροσκαφών.

Και αυτό προέκυψε από την περυσινή κόντρα Αβραμόπουλου-Βενιζέλου όταν ο πρώτος είχε αρνηθεί να παραχωρήσει το αεροσκάφος για ανάλογη πτήση. Τότε αποφασίστηκε την κίνηση των αεροσκαφών να ρυθμίζει ο γραμματέας της κυβέρνησης. Τότε ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».

Η απάντηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Διαβάσαμε την ανακοίνωση, κατανοούμε την κρισιμότητα των στιγμών που έζησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και επειδή κατηγορούν τον Τύπο ότι κάνει μόνο κριτική εμείς έχουμε και προτάσεις:

Α. Προτείνουμε άμεσα να αγοράσει η χώρα ένα αεροπλανοφόρο το οποίο να κάνει αβλαβή διέλευση-παραμονή πέριξ των διακοπών του κ. αντιπροέδρου για ώρα ανάγκης.

Β. Αλλιώς να γίνει επειγόντως αεροδρόμιο στη Σκόπελο (ή σε άλλο νησί της επιλογής του), αφού προωθηθεί τάχιστα μέσω του ΕΣΠΑ η σύζευξη Σκοπέλου-Σκιάθου με υπόγεια διάβαση.

Είμαστε κι εμείς στενοχωρημένοι με την απελπιστικά εμπεριστατωμένη αποκάλυψή μας που τον οδηγεί σε τέτοια ομολογία ψυχής που πραγματικά μας συγκινεί με την ειλικρίνειά της.

Για το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ το Μέγαρο Μαξίμου κάρφωσε στο «Πρώτο Θέμα» την πρωθυπουργική πτήση του Βενιζέλου πατήστε ΕΔΩ……!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Ebraer επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here