Η 2η επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ στις 28-29 Σεπτέμβριο 2013.

0
280

Σύμφωνα με το http://www.kalami.net η άφιξη πρωθυπουργού και της συνοδείας του αργά το απόγευμα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο Westchester-White Plains, που απέχει περίπου 20 λεπτά από το Μανχάταν.

Στην συνοδεία του, εκτός των στενών συνεργατών του, οι υπουργοί 'Ολγα Κεφαλογιάννη (ήρθε ενωρίτερα), Πάνος Παναγιωτόπουλος (ενσωματώθηκε επειδή βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στις ΗΠΑ για…. «προσωπικό τουρισμό») και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων και απηύθυνε ομιλία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. 

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ, Ε. Βενιζέλο, ο οποίος, λίγο πριν τις 9:00 μ.μ. αναχωρούσε, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με εμπορική πτήση.

Τα θετικά

– Ο πρωθυπουργός ΔΕΝ θα μιλήσει στην χωρητικότητας 300 ατόμων αίθουσα της ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, στην Αστόρια. Η Οργάνωση, δεν έχει αυτοκαθαριστεί από τα ακροδεξιά – χουντικά (βασικά) στοιχεία της, ενώ ακόμα διατηρεί ελαφρό «άρωμα Χρυσής Αυγής».

– Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, εκκλησιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο, Φλάσιγκ-Κουήνς. Μετά πήγε στο γενικό Προξενείο για συνάντηση με Ομογενείς προεδροπαράγοντες περιοχής Νέας Υόρκης μόνο, με πρόσκληση, δηλαδή επιλεγμένοι από το γενικό Προξενείο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκκλησιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο, Φλάσιγκ-Κουήνς την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Αντ. Σαμαράς μετά τον εκκλησιασμό στον Ναό Αγ. Νικολάου Φλάσιγκ, Νέας Υόρκης (Κυριακή 29/09/2013) είπε:

«…Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα. Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Σημείωση: Επειδή άρχισε η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα πριν έρθει Αμερική ο κ. Σαμαράς, τονίζουμε ότι οι προεδροπαράγοντες των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, είναι βασικά από την περιοχή Νέας Υόρκης και ΟΧΙ από όλη την Αμερική, όπως εσφαλμένα – ψευδέστατα δημοσιεύουν ΜΜΕ στην Ελλάδα, επικαλούμενα το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Τα αρνητικά

– Το βράδυ του Σαββάτου 28/09/2013, λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός, δείπνησε ιδιωτικά με «πολιτικούς φίλους και υποστηρικτές», βασικά από την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Νομαρχιακή Επιτροπή «Νέας Δημοκρατίας» της οποίας ηγείται παλιός φίλος, κοντοσυντοπίτης του πρωθυπουργού (που ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) ο οποίος τον «καλωσόρισε» και με ολοσέλιδη καταχώρηση στην ημερήσια Νέας Υόρκης, υπογράφοντας και ως «ακαδημαϊκός».

Δεν γνωρίζουμε πότε έγινε και….. «ακαδημαϊκός», αλλά στην Ομογένεια είναι γνωστός ως ο «Δρ. εκατομμυριούχος φραγκοφονιάς». Στους συνδαιτημόνες και «στέλεχος της Νομαρχιακής», πρώην ΕΣΑ-τζης επί χούντας, «υπερήφανος» που «έδερνε», που ήταν και πρώην πρόεδρος Ομογενειακής Οργάνωσης, Ομοσπονδίας κάποιου νησιού του Αιγαίου.

Παράγοντας «παντός καιρού» (από το περίφημο ΚΕΠ Αβραμόπουλου πριν 12 χρόνια, ίσαμε χούντα, Ν.Δ. κ.ά.).

– Συνάντηση του πρωθυπουργού με 20-25 «προεδροπαράγοντες» που μόνιμα – τους ίδιους – καλεί το γενικό Προξενείο, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούν την εαυτόν τους κι ενδιαφέρονται για την….φωτογραφία, ΔΕΝ σημαίνει «συνάντηση με την Ομογένεια».

Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να μιλήσει σε μία συγκέντρωση (κλειστό γήπεδο, θέατρο) σε 2-3.000 Ομογενείς. Τι «φοβήθηκε»; Η Ομογένεια, παραδοσιακά, ούτε «προπηλακίζει», ούτε «εκτονώνεται» αλά Ελλάδα στις δημόσιες εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις.

Η Ελλάδα διέρχεται μία πολύ δύσκολη περίοδο. Ο λαός της υποφέρει. Γιατί αυτή η «απαξίωση» προς την Ομογένεια; Εκτός και αν – γιατί εκεί καταλήγουμε – ειδικά αυτό το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ, στόχο έχει ΜΟΝΟ την δημιουργία εντυπώσεων στην Ελλάδα, μέσω των μνημονιακών παραπληροφορούντων ΜΜΕ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here