Η Anti-Navtex Πρόκληση των Τούρκων στην καρδιά των Δωδεκανήσων.

0
306

Σε μια ακόμη Πρόκληση, αμέσως μετά τις απειλές Ακάρ, προχώρησε η Άγκυρα η οποία επιχειρεί να σταματήσει Ελληνική Αεροναυτική άσκηση ανάμεσα από το Καστελόριζο, την Κάρπαθο και την Ρόδο.

Το κυρίαρχο Πολεμικό Ναυτικό και η πανίσχυρη Πολεμική Αεροπορία την Τετάρτη, 3 Αυγούστου και για 48 ώρες, δηλώνουν με την παρουσία τους, στην ακριτική θαλάσσια περιοχή, για την οποία η Τουρκία εκφράζει με διάφορους τρόπους αναθεωρητικά σχέδια και απόψεις οι οποίες αποτυπώνονται στο πεδίο αλλά και από χείλη αξιωματούχων της Γείτονος.

Πάντως Ναυτικό και Αεροπορία σχεδίασαν η άσκηση «Τρίαινα» να γίνει κανονικά, με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων που βρίσκονται μονίμως στην περιοχή αλλά και μαχητικά αεροσκάφη να επικοινωνούν με τα πλοία ή ακόμη και να τα «προσβάλουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός της επίθεσης κατά των πλοίων, ναυτικό και Αεροπορια θα κάνουν χρήση πυρών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η αγγελία (navtex) για την αεροναυτική άσκηση εκδόθηκε αρκετές ημέρες πριν, ωστόσο οι Τούρκοι θέλησαν να προκαλέσουν περίπου ένα 24ωρο πριν την έναρξη της άσκησης με την παράνομη anti-navtex, με την οποία επιχειρεί να «εισβάλει» σε περιοχές που η μόνο αρμόδια για την έκδοση ναυτικών αγγελιών είναι η Ελλάδα.

Πάντως το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας μαρτυρά και αυτή η άσκηση η οποία γίνεται σε Εθνικό επίπεδο, την στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν σταματήσει να συνεκπαιδεύονται το τελευταίο διάστημα με μονάδες Συμμάχων χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα, στην καρδιά του καλοκαιριού, η Πολεμική Αεροπορία έχει βρεθεί φτερό με φτερό με την Βρετανική RAF και τα Eurofighter, αλλά και με τα F-18 που μεταφέρει το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman, το οποίο πλέει στη Μεσόγειο. Τα Ελληνικά F-16 συνεργάστηκαν και «επιτέθηκαν» επίσης με Γαλλική φρεγάτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here