Η Deutsche Bahn αποχωρεί από την Ελλάδα…..λόγω «διαφθοράς» στο Μετρό!

0
374

Η Deutsche Bahn, εταιρεία κολοσσός των γερμανικών σιδηροδρόμων, αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και αποχωρεί γενικά από όλες τις χώρες που θεωρεί «διεφθαρμένες».

Πλάι στην χώρα μας κατατάσσει, μεταξύ άλλων, την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϋλάνδη. Αυτά μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung.

Αφετηρία για την απόφαση των γερμανικών σιδηροδρόμων να πουν αντίο από τη χώρα μας ήταν ευρήματα του Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. 

Σύμφωνα με την έρευνά του, η DBI, «κόρη» της μητρικής εταιρείας, πλήρωνε για δεκαετίες «φακελάκι» για να παράσχει συμβουλές και να εκτελεί παραγγελίες σχετικές με τους σιδηροδρόμους.

Στην Ελλάδα πηγή της διαφθοράς ήταν κατασκευή του μετρό. Η μίζα που δόθηκε στους Έλληνες, κατά το ρεπορτάζ αλλά και την εισαγγελική έρευνα, ανήλθε σε τουλάχιστον 315.000 ευρώ.

Οι αρμόδιοι της εταιρείας μιλούν για συνειδητή απόφαση αποχώρησης από χώρες, στις οποίες βασιλεύει η διαφθορά και οι δουλειές γίνονται κάτω από το τραπέζι και για την ανάγκη μιας νέας αρχής.

«Απαιτήθηκαν βαθιές περικοπές και μια συνολική νέα αρχή»….δηλώνει ο Gerd Becht και μιλάει για απολύσεις 30 εργαζομένων στην DBI, μεταξύ αυτών και του επικεφαλής του υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

Όχι πως δεν το φανταζόμασταν, αλλά ιδού και οι αποδείξεις…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here