Η Moody΄s υποβάθμισε σε «C» το Δήμο Αθηναίων!!

0
243

O οίκος Moody’s ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει το Δήμο Αθηναίων στην κατηγορία «C» από «Caa3», χωρίς να δίνει εκτίμηση για το outlook.

Όπως εξηγεί ο οίκος, η απόφαση ελήφθη από στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα πτώχευσης και σημειώνει ότι η αξιολόγηση του Δήμου βρίσκεται πλέον σε πλήρη εναρμόνιση με την αξιολόγηση της Ελλάδας.

«Η απόφαση για υποβάθμιση ελήφθη στη σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης περί ποινών για μη δεδουλευμένους τόκους οι οποίοι προήλθαν από ανεξόφλητη πληρωμή, ύψους 29,5 εκατ. ευρώ για ένα δάνειο που έληγε το 2010»…..διευκρινίζει η Moody's.

Επίσης σημειώνει ότι ο Δήμος έλαβε πρόσφατα ένα ακόμη δάνειο, 10ετούς διάρκειας, από μια άλλη κρατική τράπεζα, με στόχο να καλύψει μέρος των τόκων που έπρεπε να καταβάλλει στην ΑΤΕ, τράπεζα η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης…..«ο Δήμος Αθηναίων έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ισχυρές δημοσιονομικού χαρακτήρα πιέσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση της χώρας και στη σκιά της αδυναμίας άντλησης ίδιων εσόδων». 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here